Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

A Brassói Csoportot felidéző irodalmi közönségtalálkozó és Andrei Bodiu-emlékest

2014.06.27., péntek 20:00

A sepsiszentgyörgyi Tein tea- és kávéházban pénteken, 2014. június 27-én 20 órától brassói költők, írók olvasnak fel, illetve könyvbemutatóra is sor kerül, tárgya Andrei Bodiu ismert író, költő, irodalomkritikus, egyetemi tanár Firul alb című posztumusz verskötete, amely nemrég jelent meg a bukaresti Tracus Arte kiadónál.

A könyvet bemutatja Adrian Lăcătuş író, irodalomkritikus, a brassói Transilvania Egyetem bölcsészkarának dékánja, illetve Caius Dobrescu költő, próza- és esszéíró, egyetemi tanár. Az esemény házigazdája Szonda Szabolcs könyvtárigazgató.

A rendezvény ily módon emlékezés is az április elején tragikus hirtelenséggel elhunyt, kiemelkedő fontosságú irodalmi, intézményépítői és kultúraszervezői munkásságot kifejtett Andrei Bodiu (1965-2014) alakjára, tevékenységére, aki több nemzedéknyi háromszéki egyetemistának, doktorandusznak is igényes, értő tanára és szakirányítója volt a brassói egyetemen, az ún. "nyolcvanasok generációja" tagjaként pedig meghatározó hozzájárulása van a kortárs román irodalom alakulásához. (A könyvet bemutató pályatársak emlékezése az Observator Cultural című folyóiratban ide kattintva olvasható.)

A rendezvénynek a Tein mellett szervezője a Bod Péter Megyei Könyvtár.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Fotók: Henning János és BPMK

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve