Nyitvatartás »
 
kereses a honlapon
 
 
«2017. október»
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
 
 

 


 

A könyvről a borítóra kattintva olvashat.

 
 

 

A könyvtár fenntartója Kovászna Megye Tanácsa.

 
 
 
 

 

 

A Bod Péter Megyei Könyvtár személyes jellegű adatok kezelésére vonatkozó engedélyének

száma: 18 915 / 2011.

 
 

 

 


 

A Magyar Tudomány Napja 2013: Kísérletek emberközelben

küldje el barátjának ezt az oldaltoldal nyomtatása

A Magyar Tudomány Napja tiszteletére könyvtárunk Gábor Áron terme lesz a helyszíne 2013. november 6-án, szerdán 17 órátólKísérletek emberközelben című rendezvénynek, amely előadások és bemutatók révén hozza a közönség elé egy, városunkban működő tudományos műhely munkáját.

A rendezvény első részében Robot és műhold a kólásdobozban címmel a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium Tudósklubjának tagjai, Kovács Gellért Pál, Krecht Rudolf, Popescu Andrea, Pünkösti Zsolt, Rosu Kriszta beszélnek nagy visszhangot kiváltó kísérleteikről, méréseikről, eredményeikről. Szó lesz a norvég NAROM űrkutatási oktatóközpont által diákok számára kiírt kutatási programről és az Andoya Rocket Rangen fellőtt mini-műholdas mérésről, de arról is, hogy hogyan lesz egy ötletből, a barkácsolásból működő robot vagy versenydíjas autó. 

Ezt követően, CERN avagy Nobel-díjas részecskék a gyorsítóban címmel,  Pető Mária fizikatanár, a Tudósklub irányítója tart előadást a genfi részecskegyorsítóval kapcsolatos helyszíni tapasztalatairól. Az előadó beszélni fog arról, hogy mi is zajlik a CERN-ben, hogyan lesz egy kutatásból Nobel-díjas eredmény, megalapozott-e vagy sem a félelem a részecskegyorsítóban kialakuló fekete lyukaktól, illetve, egyáltalán, vannak-e "angyalok és démonok" tudományos környezetben.

A Tudás - Élmény - Tapasztalat mottóval létrejött, Háromszéki TÉT-estek című sorozatba illeszkedő rendezvényen az előadók szívesen fogadják a közönség kérdéseit, alkalom nyílik a témára vonatkozó beszélgetésre.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Sajtóvisszhang:

Izgalmas fizikaóra a könyvtárban

Kísérletek emberközelben

  

© Copyright Bod Péter Megyei Könyvtár, Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye, 2012. Minden jog fenntartva. Webdesign: www.voidart.ro