Nyitvatartás »
 
kereses a honlapon
 
 
«2017. október»
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
 
 

 


 

A könyvről a borítóra kattintva olvashat.

 
 

 

A könyvtár fenntartója Kovászna Megye Tanácsa.

 
 
 
 

 

 

A Bod Péter Megyei Könyvtár személyes jellegű adatok kezelésére vonatkozó engedélyének

száma: 18 915 / 2011.

 
 

 

 


 

Nyári vakációs Csodalámpa Olvasóklub

küldje el barátjának ezt az oldaltoldal nyomtatása

Könyvtárunk újabb olvasásnépszerűsítő és szövegértést fejlesztő vakációs foglalkozást szervez, Csodalámpa Olvasóklub címmel, 1–2. osztályos diákoknak 2014. június 23–27. között, illetve 3–4. osztályosoknak 2014. július 7–11. között.

 

 

A Csodalámpa Olvasóklub arra vállalkozik, hogy irodalmi értékkel bíró, a résztvevők korosztályának és érdeklődési körének megfelelő olvasmányok ajánlása és játékos feldolgozása révén, a gyermekek számára felmutassa az olvasásban rejlő lehetőségeket.

A program mindkét esetben hétfőtől péntekig naponta 10 és 13,30 óra között zajlik magyar nyelven. Maximális létszám 20 fő.

Jelentkezni lehet telefonon (0267–351–609, 0751–144–484) vagy személyesen a könyvtár gyermekrészlegén. A helyek betöltése a jelentkezés sorrendjében történik.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!


Az Olvasóklub foglalkozásainak koncepcióját elkészítő, azokat levezető kolléganőink, Hollanda Andrea, Balázs Orsolya és Nagy Tímea beszámolója a két hét történéseiről:

"Két turnusban zajlott a nyári vakációban a Csodalámpa Olvasóklub könyvtárunkban.

Az elsőn, a 2014. június 23–27. közötti foglalkozássorozaton 1–2. osztályos diákok vettek részt. A klasszikus és kortárs gyermekirodalom „rosszcsont”-történeteit olvastuk az alábbi kötetekből:

Astrid Lindgren: Juharfalvi Emil történetei; Elvira Lindo: Pápaszemes Manolito; Goscinny – Sempé: A kis Nicolas; Timo Parvela: Ella és barátai; Fodor Sándor: Fülöpke beszámolói; Bátky András: Bazsó és Borka.

A zárónapon Szegedi Katalin Lenka című meséjét olvastuk és dolgoztuk fel, eközben a másságról, egymás elfogadásáról beszélgettünk.

Mindennap megismerkedtek a gyermekek egy-egy újabb kézműves technikával is: méhviasz krétával mappát készítettek, majd virágot tűrögettek selyempapírból, gyurmaképet készítettek, vízfestékkel festettek és méhviasz krétával rajzolták meg legszebb tábori élményüket.


A második, 2014. július 7–11. között zajló olvasóklubot 3–4. osztályos diákoknak szerveztük, Tasnádi István A kőmajmok háza című regényét olvastuk el ennek keretében.

A két idősíkban játszódó regény lehetővé tette, hogy elbeszélgessünk az 1980-as évekről, a részt vevők szüleinek gyermekkoráról. Sok érdekes, a szülők élményeiből táplálkozó történetet hallgathattunk meg.

Az olvasóklub foglalkozásait kiállítással zártuk, amelynek a részt vevő diákok az Időről-időre címet adták, és amelynek keretében különböző, a ’80-as évekből származó játékokat, iskolai eszközöket, akkor használatos pénzeket és pionír-kellékeket állítottunk ki. Minden csapat kollázst is készített újságkivágásokból, fényképekből, hasonló anyagokból, a harminc évvel ezelőtti korszakot összehasonlítva mai életükkel.

Szóba került a regény kapcsán emellett A csillagok háborúja, Szent György, Farkas Bertalan és a foci is. Utolsó nap a teljes könyvtárépületet átfogó, kalandos vetélkedőn is részt vettek a gyermekek.

Minden reggel közös énekléssel indult, majd ismerkedő és csapatépítő játékok következtek. A napi foglalkozássor ritmikus részében taps és babzsák segítségével verseket tanultunk és ütemjátékokat játszodtunk.

A nap zárásaképpen egy-egy történetet hallgathattak meg a diákok Timo Parvella Miú és Vau című mesekönyvéből.

Azon túl, hogy jól szórakoztak a résztvevők, öt napon át igényes szépirodalmi szövegekkel találkoztak, játékos szövegértési feladatokat oldottak meg, verseket tanultak, megtapasztalták, milyen kiscsoportban dolgozni, egymásra figyelni, néha engedni másoknak, máskor erősnek lenni és kitartani saját igazuk mellett. Mindezt olyan környezetben, amely teljes mértékben elfogadó, nem minősít, nem értékel, de megmutat egy másik világot, amelyben a fantázia és a gondolkozás segítségével mindig megoldhatók a feladatok és a problémák.

Köszönjük minden résztvevőnek, hogy velünk tartott!"

 

Sajtóvisszhang:

Csodalámpa Olvasóklub - Vakációs tevékenység a könyvtárban

Jó buli az olvasóklub

  

© Copyright Bod Péter Megyei Könyvtár, Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye, 2012. Minden jog fenntartva. Webdesign: www.voidart.ro