Nyitvatartás »
 
kereses a honlapon
 
 
«2017. október»
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
 
 

 


 

A könyvről a borítóra kattintva olvashat.

 
 

 

A könyvtár fenntartója Kovászna Megye Tanácsa.

 
 
 
 

 

 

A Bod Péter Megyei Könyvtár személyes jellegű adatok kezelésére vonatkozó engedélyének

száma: 18 915 / 2011.

 
 

 

 


 

Vakációzáró Csodalámpa olvasóklub

küldje el barátjának ezt az oldaltoldal nyomtatása

Nyár végi, ősz eleji kiadását rendeztük meg Csodalámpa Olvasóklub elnevezésű vakációs, olvasásnépszerűsítő diákfoglalkozásunknak, a rendezvény két turnusban zajlott le, 2015. augusztus 31. és szeptember 11. között, könyvtárunkban.

Augusztus 31. és szeptember 4. között az 1–2. osztályos diákok ötnapos olvasóklubjában a következő regényeket olvasták a résztvevők, könyvtárosaink irányításával: Rose Lagercratz – Eva Eriksson: Az én boldog életem (Cerkabella Könyvkiadó, Budapest, 2014), A szívem ugrál örömében (Cerkabella Könyvkiadó, Budapest, 2014), Annie M. G. Schmidt: Manci és a sünik (Pozsonyi Pagony, 2014).
A kisdiákokkal emellett klasszikus zenei műveket hallgattunk, rajzoltak, mozgással jelenítették meg az olvasottakat. Fakanálbábut, fonal- és nemezképeket készítettünk, de kipróbálták a műfal-mászást is az Adrenalin Sportklubban.
Sok-sok játék, verstanulás, szövegértelmezési feladatok, dramatizálás, ének és mozgásos játékok révén kerültek közelebb a résztvevők az irodalom és a művészetek világához.

A 3–4. osztályosok olvasóklubjában (szeptember 7–11.) a Susie Morgenstern: Titkos levelek 0-tól 10-ig (Könyvmolyképző Kiadó, Szeged, 2014) és Annie M. G. Schmidt: Manci és a sünik (Pozsonyi Pagony, 2014) című regényeket olvastuk együtt a résztvevőkkel.
A reggel közös énekléssel, ismerkedő játékokkal indult, ritmikus feladatokkal és verstanulással folytatódott.
Szövegértő és szövegértelmező foglalkozások, feladatok, dramatizálás, önismereti játékok révén sikerült az olvasott regényt befogadni, a szöveg mélyebb összefüggéseit feltárni, elsajátítani.
A kézműves foglalkozások alatt (hangszer, könyvjelző, fonal- és nemezkép készítése) lehetőség volt elmélyedni ebben a tevékenységben, barátságokat kötni, klasszikus zenét hallgatni.

Azon túl, hogy a gyermekek jól szórakoztak, öt napon át igényes szépirodalmi szövegekkel találkoztak, megtapasztalták, milyen kiscsoportokban dolgozni, egymásra figyelni, néha engedni másoknak, máskor erősnek lenni és kitartani saját igazuk mellett. Mindezt olyan környezetben, amely teljes mértékben elfogadó, nem minősít, nem értékel, de megmutat egy másik világot, amelyben a fantázia és a gondolkozás segítségével mindig megoldhatók a feladatok és a problémák.
A resztvevők ajándékba kaptak egy-egy Csodalámpa Olvasóklub munkafüzetet, amely az adott nap témájához kapcsolódóan tartalmaz egy-egy feladatot, verset, meghallgatott zeneművet.
Az olvasóklubban töltött mozgalmas napok népszerű történése volt a déli szendvics érkezése is, amelyet a sepsiszentgyörgyi Bertis kft. felajánlásával, támogatásával biztosítottunk a diákoknak.

Köszönjük minden résztvevőnek, hogy velünk tartott!


Sajtóvisszhang:

Vakációs tevékenység a könyvtárban

Könyvet a gyerek kezébe!

  

© Copyright Bod Péter Megyei Könyvtár, Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye, 2012. Minden jog fenntartva. Webdesign: www.voidart.ro