Nyitvatartás »
 
kereses a honlapon
 
 
«2017. október»
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
 
 

 


 

A könyvről a borítóra kattintva olvashat.

 
 

 

A könyvtár fenntartója Kovászna Megye Tanácsa.

 
 
 
 

 

 

A Bod Péter Megyei Könyvtár személyes jellegű adatok kezelésére vonatkozó engedélyének

száma: 18 915 / 2011.

 
 

 

 


 

Csodalámpa Olvasóklub a nagyvakáció elején

küldje el barátjának ezt az oldaltoldal nyomtatása

Öt napon át zajlott könyvtárunkban a Csodalámpa Olvasóklub első idei nyári felvonása, 2016. június 27. és július 1. között. A programon 16 elsős és másodikos kisdiák vett részt Sepsiszentgyörgy különböző iskoláiból.

Lotta Olsson és Maria Nilsson Thore Fura állatok, Jill Tomlinson A tyúk, aki mindenre kíváncsi volt, Nyilasi Judit Wan-Wan és a kacagóvirágok, illetve Bosnyák Viktória A szomorú kacagány című regényeit olvasták fel a könyvtárosok a gyermekeknek, majd a drámapedagógia és különböző kézműves technikák segítségével értelmezték és feldolgozták a szövegeket.

A munkát segítette Tóth Krisztina Állatságok című kötetének több verse, ezeket a gyermekek nagy élvezettel olvasták és mondták.

A hét folyamán a résztvevők megismerkedhettek az információkeresés rejtelmeivel, a kézikönyvek használatával, a könyvtári szolgáltatásokkal is. Ugyanakkor ellátogattak – legtöbben életükben először – a helybeli Magma Kortárs Művészeti Kiállítótérbe, ahol nagyon jól érezték magukat. A galéria barátságos és végtelenül türelmes munkatársai vezetésével fotogramokat készíthettek a gyerekek, beléphettek a sötétkamrába, ahol különböző állatok sziluettjeinek felhasználásával készültek el a képek.

A programban még rengeteg játék, ének, sőt, rögtönzött „zenekar” segítette, hogy a résztvevők vidáman, könyvek között töltsék el a vakáció első hetét. A rendezvény sikeréhez nagyban hozzájárult a minden délre megérkező péksütemény, illetve az ásványvíz, amellyel a sepsiszentgyörgyi Bertis kft. ajándékozta meg a Csodalámpa résztvevőit.

Köszönjük minden diáknak a részvételt, kollégáinknak és segítőinknek a figyelmes, leleményes tevékenység-szervezést, -vezetést!

   

© Copyright Bod Péter Megyei Könyvtár, Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye, 2012. Minden jog fenntartva. Webdesign: www.voidart.ro