Nyitvatartás »
 
kereses a honlapon
 
 
«2017. október»
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
 
 

 


 

A könyvről a borítóra kattintva olvashat.

 
 

 

A könyvtár fenntartója Kovászna Megye Tanácsa.

 
 
 
 

 

 

A Bod Péter Megyei Könyvtár személyes jellegű adatok kezelésére vonatkozó engedélyének

száma: 18 915 / 2011.

 
 

 

 


 

Nyári vakációs Csodalámpa harmadik-negyedikeseknek

küldje el barátjának ezt az oldaltoldal nyomtatása

Az idei nyári vakáció második Csodalámpa Olvasóklubja zajlott könyvtárunkban 2017. július 10. és 14. között, 9-12 éves gyermekek részvételével.

A foglalkozás legfontosabb tevékenyésge a felolvasás volt: Andrew Clements Frindli, avagy a nagy ötlet és L. Jennifer Holm A tizennegyedik aranyhal című regénye került sorra ezúttal.

Az olvasott művek köré felépített tevékenységek között szerepelt a szótárakkal való ismerkedés, a szótárhasználat gyakorlása, sok-sok nyelvi játék, fejtörő megoldása, szövegértelmezés, dramatizálás, vetélkedő, verstanulás, éneklés és kiadós játszás a szabadban. Jutott idő torta- és fagyievésre, ütőhangszerek kipróbálására, önálló olvasásra és a kedvenc szavak megtalálására is.

Ebéd után kézműves tevékenységeken vehettek részt a diákok, montázst, betűképet készítettek, viaszgyurmával dolgoztak. Meghívottunk, a csernátoni Haszmann Pál Múzeum munkatársa, Haszmann Gabriella segítségével kipróbálhatták a népi bútorfestést, poháralátétre festhettek népi motívumokat. Utolsó nap a szövés technikájába kóstolhattak bele, mini szövőeszközön indián nyakéket készítettek csupaszín fonalakból és gyöngyökből.

A résztvevők Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala jóvoltából, annak Közösségfejlesztési Igazgatósága révén kaptak naponta meleg ebédet kaptak, amit a Park Hotel és Vendéglő nyárikertjében fogyaszthattak el.

Köszönjük minden diáknak a hangulatos részvételt, reméljük, jövőre is találkozunk, és sok-sok jó szöveget olvashatunk együtt!

   

Kapcsolódó cikkek (1)

Nyári vakációs Csodalámpa elsős-másodikosoknak

Nyári vakációs Csodalámpa elsős-másodikosoknak

Első és második osztályos kisdiákok részvételével zajlott le 2017. június 26. és 30. között könyvtárunk Csodalámpa Olvasóklubjának első nyári vakációs tevékenységsorozata. A résztvevők Sepsiszentgyörgy különböző iskoláiból érkeztek, közülük többen visszatérő táborozók voltak.

© Copyright Bod Péter Megyei Könyvtár, Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye, 2012. Minden jog fenntartva. Webdesign: www.voidart.ro