Nyitvatartás »
 
kereses a honlapon
 
 
«2017. augusztus»
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
 
 

 


 

A könyvről a borítóra kattintva olvashat.

 
 

 

A könyvtár fenntartója Kovászna Megye Tanácsa.

 
 
 
 

 

 

A Bod Péter Megyei Könyvtár személyes jellegű adatok kezelésére vonatkozó engedélyének

száma: 18 915 / 2011.

 
 

 

 


 
 

 


 

Nyári vakációs Csodalámpa harmadik-negyedikeseknek

küldje el barátjának ezt az oldaltoldal nyomtatása

Az idei nyári vakáció második Csodalámpa Olvasóklubja zajlott könyvtárunkban 2017. július 10. és 14. között, 9-12 éves gyermekek részvételével.

A foglalkozás legfontosabb tevékenyésge a felolvasás volt: Andrew Clements Frindli, avagy a nagy ötlet és L. Jennifer Holm A tizennegyedik aranyhal című regénye került sorra ezúttal.

Az olvasott művek köré felépített tevékenységek között szerepelt a szótárakkal való ismerkedés, a szótárhasználat gyakorlása, sok-sok nyelvi játék, fejtörő megoldása, szövegértelmezés, dramatizálás, vetélkedő, verstanulás, éneklés és kiadós játszás a szabadban. Jutott idő torta- és fagyievésre, ütőhangszerek kipróbálására, önálló olvasásra és a kedvenc szavak megtalálására is.

Ebéd után kézműves tevékenységeken vehettek részt a diákok, montázst, betűképet készítettek, viaszgyurmával dolgoztak. Meghívottunk, a csernátoni Haszmann Pál Múzeum munkatársa, Haszmann Gabriella segítségével kipróbálhatták a népi bútorfestést, poháralátétre festhettek népi motívumokat. Utolsó nap a szövés technikájába kóstolhattak bele, mini szövőeszközön indián nyakéket készítettek csupaszín fonalakból és gyöngyökből.

A résztvevők Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala jóvoltából, annak Közösségfejlesztési Igazgatósága révén kaptak naponta meleg ebédet kaptak, amit a Park Hotel és Vendéglő nyárikertjében fogyaszthattak el.

Köszönjük minden diáknak a hangulatos részvételt, reméljük, jövőre is találkozunk, és sok-sok jó szöveget olvashatunk együtt!

   

© Copyright Bod Péter Megyei Könyvtár, Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye, 2012. Minden jog fenntartva. Webdesign: www.voidart.ro