Nyitvatartás »
 
kereses a honlapon
 
 
«2017. október»
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
 
 

 


 

A könyvről a borítóra kattintva olvashat.

 
 

 

A könyvtár fenntartója Kovászna Megye Tanácsa.

 
 
 
 

 

 

A Bod Péter Megyei Könyvtár személyes jellegű adatok kezelésére vonatkozó engedélyének

száma: 18 915 / 2011.

 
 

 

 


 
küldje el barátjának ezt az oldaltoldal nyomtatása

Demeter Lajos (összeáll.): Tékák az időben - Sepsiszentgyörgyi könyvtárak, a Kaszinótól a Bod Péter Megyei Könyvtárig

Bod Péter Megyei Könyvtár - Háromszék Vármegye Kiadó, Sepsiszentgyörgy, 2012

 

 

A könyv azt méri fel, honnan indult el Sepsiszentgyörgyön a közkönyvtár mint kulturális intézmény, és hogyan, milyen formában jutott el napjainkig. Ily módon, érthetően, sepsiszentgyörgyi könyvtárakról és történetükről esik szó benne, csak helyenként utalunk a régióra. Ugyanakkor lényegi vonásaiban a Kovászna Megyei Könyvtár életútja, illetve mai utódjának, a Bod Péter Megyei Könyvtárnak az „arcképe” rajzolódik meg a kötetben, amely sommásan bemutatja intézményünket, alapszolgáltatásait, főbb jellemzőit és törekvéseit. Szerkezete a témájára vonatkozó történések, fejlemények, fordulatok időrendjét követi. Egyszerre olvasmányosnak és adatközlőnek szánt munka, célja az is, hogy megalapozza az intézményünk történetére vonatkozó vizsgálódást, kutatást.

A kötet megjelenése tisztelgés névadónk, a tudós lelkipásztor, Bod Péter (1712–1769) emléke előtt is, akinek számos maradandó megállapítása közül egyiket – „A tudomány hogy hasznos? Ha mással közlöd: ha titkolod, nem sokat ér.” – nemcsak könyvünkre, hanem mindennapi könyvtári munkánkra nézve is mérvadónak tekintjük, hiszen a könyvnek, az olvasásnak, a szellemi informálódásnak és az ezeket biztosító (köz)könyvtáraknak minden korban valódi tétjük, igazi hasznuk van, egyéni és közösségi léptékben egyaránt.

 

© Copyright Bod Péter Megyei Könyvtár, Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye, 2012. Minden jog fenntartva. Webdesign: www.voidart.ro