Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Belső és külső könyvtári partnerkapcsolatok – képzés könyvtárosainknak

Kommunikációs és szervezeti partnerkapcsolati témájú, gondolatébresztő beszélgetéseket és hasznos tanácsokat nyújtó, háromnapos képzésen vettek rész a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár munkatársai 2019. április 8. és 10. között, az intézmény székhelyén.
PÁTERFI RITA, a budapesti Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum főigazgatója és VIDRA SZABÓ FERENC minőségmenedzsment- és pszichodráma-szakértő, a budapesti Könyvtári Intézet munkatársai, trénerek irányították a képzés közel 15 résztvevőjét a helyzet- és problémafeltárás, a megoldáskeresés és összegzések folyamatában.

A képzés első felében, a rövid elméleti alapozást és a témák közös rangsorolását követően, a könyvtárosok helyzetgyakorlatok segítségével térképezték fel az intézményen belüli kommunikációs és szakmai kapcsolódási lehetőségek együttesét, hangsúlyosan foglalkozva a letisztult szerepkörök megerősítő voltával.

A külső kommunikációt és az intézményközi, de legfőképpen a meglévő és a potenciális könyvtárhasználókkal való partnerkapcsolatokat illetően a könyvtár munkatársai elméleti és gyakorlati tanácsokat kaptak arra vonatkozóan, hogy miképpen lehet még hatékonyabbá tenni a már meglévő kommunikációs szálakat. Ugyanakkor a trénerek hangsúlyozták az egy-egy adott területre összpontosító munkacsoportok működtetésének fontosságát.

Élénk ritmusú, tartalmas, jó hangulatú képzésben volt részünk. Köszönjük a mentorok energiáját, kitartását és jó szándékát, hogy immár harmadjára tartották érdemesnek a munkaközösségünkkel való aktív együttműködést, a Könyvtári Intézetnek pedig a támogatást a képzések sikeres létrejöttében.
Kollégáinknak köszönjük a tevékeny bekapcsolódást és az új iránti fogékonyságot, azt kívánjuk, bizonyuljanak hasznosnak munkájukban a napokban szerzett ismeretek, közönségünk javára és saját szakmai-szellemi gazdagodásukra!

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve