Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Fénypecázás: Bach Máté a Szent György Napokon

2019.05.01., szerda 18:00

A 28. Szent György Napok kulturális rendezvénysorozatában kerül sor Bach Máté magyarországi fotográfus vetített képes előadására, Fénypecázás címmel, illetve ennek kapcsán beszélgetésre 2019. május 1-jén, szerdán, 18 órai kezdettel, a sepsiszentgyörgyi Magma kortárs kiállítótérben.

Bach Máté (1983, Budapest): szociális munkás szakon diplomázott, párhuzamosan fotózást tanult Magyarországon és Dániában. A dokumentarista riportfotózás a szakmai eleme, a különböző kultúrájú emberek megismerése és bemutatása. Dolgozott hajléktalanszállón, élt együtt dél-magyarországi beás cigányokkal, mindezt fotósorozatban és dokumentumfilmben örökítette meg, akárcsak szarajevói és gucai tartózkodását, ahol „egy érzést keresett”, látogatását egy dániai idősotthonban, Helsinkiben, a Vajdasági Tanyaszínházban vagy egy bokszklubban.

Jelenleg a Magyar Nemzet napilap, a Prae.hu kulturális portál, a budapesti Észt Kulturális Intézet és az Athenaeum Kiadó fotósa. Bármerre jár, az élet kevésbé észrevehető, de erőteljes lüktetése érdekli fotográfusként is.
Vagány históriák címmel több éve folytatja írókról, költőkről készített portrésorozatát, Fénypecázás című kiállítása és azóta is alakuló fotósorozata a mindennapokban élő pillanatok megtalálásáról szól, játékos-komolyan. 2014-ben jelent meg Suit up! Írók öltönyben című kötete, 2017-ben pedig, Izsó Zita íróval közösen, Pesti nő című könyve.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Sajtóvisszhang:

Fénypecázás Bach Máté fotográfussal
Fénypecázás a Magmában

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve