Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Könyvbemutató: Egy elfeledett szövetséges (A két világháború közötti román–magyar szociológiai kölcsönhatásokról)

2016.01.20., szerda 18:00

2016. január 20-án, szerdán 18 órától, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi Közigazgatási Intézete Max Weber termében (2. em.) kerül sor, könyvtárunk társszervezésében, Salamon Márton László Un aliat uitat (Egy elfeledett szövetséges), a két világháború közti hazai szociológia román–magyar kölcsönhatásait és az Erdélyi Fiatalok mozgalom tevékenységét ilyen szempontból elemző, 2014-ben megjelent könyvének bemutatójára.

A rendezvényen a szerző beszélgetőtársa Telegdy Balázs szociológus.

A szerző doktori dolgozatán alapuló, a bukaresti Tracus Arte kiadónál Rostás Zoltán előszavával megjelent könyv témája az az együttműködés, amely a két világháború közötti időszakban létezett a román és a magyar társadalomtudósok munkájában. Utóbbiak közt voltak az Erdélyi Fiatalok mozgalom kezdeményezői is, akik, román kollégáikhoz hasonlóan, legfontosabb feladatukat, Dimitrie Gusti ösztönzésére és követőiként, a falukutatásban, falufejlesztésben azonosították. Tevékenységük mindmáig nem eléggé ismert és elismert, a bemutató tárgyát képező könyv is ezt a hiányt hivatott pótolni, a román közvélemény és szakmai szféra irányában is.

Salamon Márton László korábban matematikát oktatott, újságíróként dolgozott, az Új Magyar Szó napilap megbízott felelős szerkesztőjeként és publicistájaként is, 2012 óta pedig Románia szaloniki főkonzulja.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve