Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Könyvbemutató - Turóczi Ildikó: Eszter

2017.04.13., csütörtök 18:00

Turóczi Ildikó kézdivásárhelyi író Eszter című regénye sepsiszentgyörgyi bemutatójának színhelye lesz 2017. április 13-án, csütörtökön, 18 órától könyvtárunk Gábor Áron terme. A szerző beszélgetőtársai az esten: Fábián Helén televíziós műsorvezető és Deme Róbert színművész.

Turóczi Ildikó Kézdivásárhelyen született, egyetemi tanulmányait 1985-ben fejezi be a temesvári Victor Babeş Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetemen. Pályáját orvosként és anyaként kezdi, a háziorvoslás mellett dönt, általános orvosként, majd családorvosként dolgozik Ozsdolán és Kézdivásárhelyen, aztán addiktológiát, pszichodrámát, keleti gyógyászatot tanul. 2011-ben kilép az egészségügyi rendszerből, szabadúszóként folytatja. Afrikába megy, ahol önkéntesként dolgozik, kórházat alapít, majd gyermektámogatási programot szervez. Jelenleg a Médecins Sans Frontières (Orvosok Határok Nélkül) elnevezésű nemzetközi szervezet orvosa és a kameruni árvaprogram vezetője. Szabadidejében ír, kutat, publikál.

Kötetei: Buen Camino! Jó utat! (T3 Kiadó, Sepsiszentgyörgy, 2009; újrakiadás: Publikon, Pécs, 2013); Álomcsapda (T3, Sepsiszentgyörgy, 2010); Változó idők Kamerunban. Fehér gyógyítóként a hegyi királyságban (Publikon Kiadó, Pécs, 2012); Boszorkányok, sámánok, varázslók. Esuföld, Kamerun (Publikon, Pécs, 2015); Eszter (Syllabux Kiadó, Budapest, 2016).

A bemutatásra kerülő kötet ajánlója: „Ki lehet mozdítani egy független, életével elégedett, magabiztos nőt a megszokott mindennapjaiból? A karrier és a társadalmi rang helyett mi adhat értelmet egy vidám, nyugtalan és nyughatatlan, intelligens és érzékeny nő életének? Mi fér a poggyászba? Néhány ruhadarab, néhány nélkülözhetetlennek vélt tárgy, talán egy illat. Neki lehet vágni ennyivel a világnak? Valóság és képzelet, kint és bent között egy félig nyitott ajtó jelenthet átjárást. Hogyan tovább, ha kattan a zár, és a csukódó ajtóra tömör, egyszavas üzenet kerül: »ELMENTEM«?”

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a rendezvényen!

Sajtóvisszhang:

Orvos és író

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve