Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

KÖNYVKALAND 2019

FRISSÍTÉS!!
A II. ÉS A III. FORDULÓ MEGOLDÁSAIT ERRE AZ E-MAILCÍMRE VÁRJUK: konyvkaland58@gmail.com.

Kalandos őszi olvasójátékra hívja a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár a háromszéki gimnáziumi osztályok tanulóit. 2019. szeptember 16. és december 5. között 5–6. és 6–7. osztályos csapatok vehetnek részt, interneten közzétett olvasmányok és kapcsolódó feladatlapok megoldásával.

A négyfordulósra tervezett vetélkedő első három fordulója az alább közzétett szövegek elolvasásából és a kapcsolódó feladatlapok megoldásából áll, a negyedik forduló a könyvtárban december első hetében sorra kerülő döntő lesz.

Háromtagú csapatok jelentkezését várjuk 2019. szeptember 25-ig, két kategóriában: 5–6. és 7–8. osztály. Jelentkezni e-mailben a biblio@kmkt.ro címen vagy telefonon, a 0267–351–609 számon lehet.

Jelentkezéskor kérjük megadni a következőket: a csapat neve, származási helye (település, iskola), a tagok neve és osztálya, a csapatot összeállító / vezető tanár neve, telefonszáma és e-mail címe.

Szeretettel várjuk a csapatok jelentkezését!

I. FORDULÓ

Szövegek:
5-6. osztály: Wéber Anikó: Az osztály vesztese (részlet) Frissítve / javítva!
7-8. osztály: Zágoni Balázs: A gömb (részlet)

Feladatlapok:
5-6. osztály, 7-8. osztály

Borítók, I. forduló:

II. FORDULÓ

Szövegek:
5-6. osztály: Anna Woltz: Gipsz (részlet)
7-8. osztály: Dávid Ádám - Finy Petra - Gévai Csilla - Kertész Erzsi - Majoros Nóra - Mészöly Ágnes - Miklya Anna - Nyulász Péter: Találj ki! (részlet)

Feladatlapok:
5-6. osztály, 7-8. osztály

Borítók, II. forduló:

III. FORDULÓ
Figyelem! A harmadik forduló megoldásainak beküldési határideje 2019. október 25., péntek. A három forduló összesített pontszámait november 4-én itt, a honlapon tesszük közzé.

Szövegek:
5-6. osztály: Tasnádi István: A kőmajmok háza (részlet)
7-8. osztály: Stefanie Höfler: Velem nem lehet járni (részlet)

Feladatlapok:
5-6. osztály, 7-8. osztály

Borítók, III. forduló:

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve