Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Libikóka: Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert pódiumestje

2019.09.22., vasárnap 19:00

Az idei, hetedik pulzArt kortárs összművészeti fesztivál programjában kerül sor Sepsiszentgyörgyön, 2019. szeptember 22-én, vasárnap, 19 órától, a Háromszék Táncstúdióban az ismert író és a népszerű zeneszerző közös pódiumestjére, amelyen anyáink, apáink történetei kerülnek elő, úgy, ahogyan régen, társaságban volt szokás: dalban, mesében mondva el.

Zene, irodalom és színház találkozása az este, új írások és a szerzők közös dalai. Műhelytitkok és dalok a Stop című Grecsó-Hrutka zenés darabból, és persze anekdoták, amelyek nem a sublótba valók.

A fellépőkről:

Grecsó Krisztián (1976, Szegvár): József Attila és AEGON-díjas író, költő, az egyik legnépszerűbb mai magyar szerző. Hét regénye, három verseskötete, egy novelláskötete és egy drámája jelent meg eddig, a regényei több kiadást megértek megértek, napjainkban is sorra jelennek meg újra, több könyve fordításban is olvasható Európa-szerte, filmforgatókönyveket is jegyez. Az Élet és Irodalom prózarovatának vezetője, a Nők Lapja (és számos hetilap) állandó publikálója, korábban szerkesztője.
Kötetei közül: Angyalkacsinálás (versek, 1999); Pletykaanyu (novellák, 2001), Isten hozott (regény, 2005), Tánciskola (regény, 2008), Mellettem elférsz (regény, 2011), Megyek utánad (regény, 2014), Jelmezbál. Egy családregény mozaikjai (regény, 2016), Harminc év napsütés. Egy csendes kalendárium (regény, 2017), Vera (regény, 2019).

A Mellettem elférsz címét kapta az a sikeres irodalmi-zenés előadássorozat is, amelynek közreműködői, Grecsó Krisztián mellett, Dés László és Dés András zeneművészek (a sepsiszentgyörgyi közönség a 2013-as pulzArt fesztiválon tekinthette meg közös produkciójukat).
A szerző honlapja: http://www.grecso.hu/

Hrutka Róbert (1967, Budapest): zenész, énekes, Fonogram- és Artisjus-díjas zeneszerző, 2017-ben Az Év Zeneszerzője, repertoárja tág kört fog át: Dés László, Sebestyén Márta, Charlie, Tolvaj Renáta, az utóbbi években pedig többek között Udvaros Dorottyával és Tompos Kátyával készített lemezt. Színi előadások és számos nagy sikerű mozifilm zenéjét is jegyzi: Magyar vándor, Lora, Valami Amerika 2, Üvegtigris 3, Magicboys, illetve, utóbb, a Kincsem és a Valami Amerika 3 című alkotások. Szólólemezei: Szabadság-vírus (2009), Hét nap után (2011).

Belépőjegyek elővételben a városi kulturális szervezőirodában és az esemény vonatkozó rovatában szereplő internetes címen szerezhetők be.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Sajtóvisszhang:
Régi történetek és új versek, rólunk
Mire zöldül, költözünk

Fotó: Vargyasi Levente

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve