Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Mesebarangolás és ajándék mesék

2019.09.30., hétfő

A Bod Péter Megyei Könyvtár 2019. szeptember 30-át, a Magyar Népmese Napját, amely egyben Benedek Elek születésnapja, két rendezvénnyel ünnepli.

Hétfőn, szeptember 30-án, 10 és 12, valamint 14 és 16 óra között a Szabadság téren a könyvtár munkatársai által felolvasott mesék hangzanak el felvételről. Ezzel párhuzamosan, a nap során, óránként a Sláger Rádió és a Szimpla is lejátssza ezeket. A mesék közötti zenei betétek részletek a Mozsikácska együttes dalaiból.
A mese az életünk része, családi, közösségi élmény, a felolvasások is a mesék természetességét hangsúlyozzák.

Ugyancsak hétfőn, a könyvtár székhelyén elemi osztályosok Mesebarangoláson vesznek részt. Ezúttal a rétyi, gidófalvi, zaláni és a maksai kisiskolások barangolnak a mesék útján.
A könyvtár munkatársai mesével fogadják a gyermekeket, akik ezt követően hamubasült pogácsáikkal útnak indulnak az épületben, és belépnek a mesébe. A különböző próbákat kiállva és a sárkányt legyőzve rátalálnak az élet szellemi mankóira, a mesékre.

Célunk, hogy a rendezvényeink által a mese végigkísérje az egész napot, illetve, hogy a mesebarangolással a könyvtárunkba ritkábban ellátogató gyermekeket is fogadhassuk és megajándékozhassuk.

Sajtóvisszhang:

Mesebarangolás a könyvtárban (Háromszék)
Mesebarangolás a könyvtárban (Székely Hírmondó)

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve