Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Nagy Lóránt: A nyakleves antológiája

2019.11.21., csütörtök 18:00

A focisták közt a legjobb gitáros, a gitárosok közt a legjobb focista és az egyetlen csíki író, aki a tizenhatosról magasan rúgja be a labdát a kapuba, miközben kristálytisztán énekel” – összegzi önmeghatározását NAGY LÓRÁNT, akinek A nyakleves antológiája című könyvét (Tipographic, Csíkszerereda, 2019) Sepsiszentgyörgyön 2019. november 21-én, csütörtökön 18 órától könyvtárunk Gábor Áron termében mutatjuk be.

Az esten klasszikusgitár-játékkal is közreműködő szerző beszélgetőtársa Nagy Péter.

Az 1970-80-as évek hangulatát, életérzését és -közegét, jellegzetes hazai gyermek-, kamasz- és diákkorát huszonhat fordulatos, keserédes, (ön)ironikus történetben felidéző könyv szövegeinek mindegyikében elcsattan legalább egy pofon – innen a kötetcím.
A Facebook-bejegyzések nyomán kötetté alakult írásokban természetesen nem csupán nyaklevesek szerepelnek, hanem más, a fiatal évek iránti nosztalgia mentén fájóan is bájos, maradandó témák, amelyek meghatározták a rendszerváltás előtt több nemzedék létét.

Nagy Lóránt 1968-ban született Csíkszeredában, az ottani Nagy István Művészeti Líceum klasszikus gitár tanára, két kislány édesapja. Ez az első kötete.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a rendezvényen!Sajtóvisszhang:
Gitárral és tollal

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve