Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Olvasásnépszerűsítő vetélkedő döntője Sepsiszentgyörgyön

2019.06.07., péntek 10:00

Az Olvass.el! címmel Kaposvárról indult online vetélkedő erdélyi döntőjére kerül sor pénteken, 2019. június 7-én 10 órától a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében. Az olvasási versenyben 4-5. osztályos tanulók egy szerző könyveit olvasták el a tanév során, és ezekhez kapcsolódó játékos feladatokat oldottak meg online felületen. A döntőben a legjobbak személyesen mérik össze tudásukat.

A versenyt kilencedik alkalommal szervezik meg, ezúttal „Csukás István év”-ként, amelyre a magyarországi csapatok mellett idén 33 erdélyi csapat is jelentkezett. Így kerül megrendezésre a vetélkedő első határon túli záró felvonása, amelyre Brassóból, Négyfaluból, Görgényüvegcsűrről és Sepsiszentgyörgyről érkeznek csapatok.

A játéksorozat fő témája a gyermekkalandok, amelyeket a résztvevők Csukás István Kemény kalap és krumpliorr, Vakáció a halott utcában és Nyár a szigeten című könyveit olvasva élhettek át. A versenyfeladatokat egész tanévben Hevérné Kanyó Andrea, a kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium tanítónője állította össze, a program a Kaposvári Egyetem támogatásával valósult meg.

Sajtóvisszhang:
Szentgyörgyön volt az olvasás-népszerűsítő vetélkedő döntőjeMi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve