Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Péter Sándor: Fiatalok, még itt vagyunk!

2017.11.07., kedd 18:00

DR. PÉTER SÁNDOR tanár, szakíró, kultúraszervező új könyvének, a Fiatalok, még itt vagyunk! Interjúk, önvallomások című kötetnek a bemutatójára kerül sor, a szerző és interjúalanyai jelenlétében, 2017. november 7-én, kedden, 18 órától, könyvtárunk Gábor Áron termében.

A Proserved Cathedra kiadónál idén megjelent kötetben a szerző generációs társaiként általa megszólított sepsiszentgyörgyi értelmiségiek, kultúremberek fogalmazzák meg gondolataikat többek között a következők kapcsán: otthoni, családi indíttatás, az iskolai évek hozadéka, a példaképek szerepe a személyes és szakmai életút alakulásában; Sepsiszentgyörgy mint élettér és munkakörnyezet; szakmai sikerélmények és kudarcok; a nyugdíjaslét és a fiatalokkal való viszony, együttműködés, a róluk alkotott kép.

A könyv interjúalanyai: Botos Ferenc, Csáky Ernő, Csüdör Árpád, Deák Károly, Fodor Pál, Höncz László József, Incze Sándor, Jánosi József, József Álmos, dr. Nagy Lajos, Péter Albert, Smazenka Ferenc, Szabaday Rudolf, Szász Árpád, Szász-Fejér Gyöngyi Mária, dr. Szőts Dániel, Török Árpád, Zsók László.

A rendezvény házigazdája: Szonda Szabolcs könyvtárigazgató.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve