Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Szárnyas bocs és lázadó szalmabábuk

2018.06.09., szombat

Vetélkedő-felhívás háromszéki 5–8. osztályosoknak

FRISSÍTÉS:

Kedves tanárok, diákok, a Szárnyas bocs és lázadó szalmabábuk című vetélkedőnkre a jelentkezés lezárult. Köszönjük szépen a bejelentkezett csapatoknak, kívánunk jó munkát, sikeres felkészülést a június 9-én sorra kerülő megmérettetésre.

Huszonöt háromtagú csapat jelezte részvételi szándékát, a megye nyolc településének – ábécé-sorrendben: Csernáton, Kézdivásárhely, Kovászna, Ozsdola, Sepsikőröspatak, Sepsiszentgyörgy, Uzon, Zabola – tizenegy iskolájából.

A további részletekkel, tudnivalókkal e-mailen jelentkezünk hamarosan!

A csernátoni Haszmann Pál Múzeum és a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár, mint az utóbbi öt évben hagyományosan, idén is kreativitási és műveltségi vetélkedőt szervez, ezúttal Szárnyas bocs és lázadó szalmabábuk címmel, háromszéki 5–8. osztályos diákoknak.

A rendezvény több, idén kerek évfordulós magyar író, költő munkássága előtt tiszteleg, akik ifjúsági vagy ma akként is olvasható irodalmat is írtak, közöltek (Janikovszky Éva, Karinthy Frigyes, Lengyel Balázs, Páskándi Géza, Rejtő Jenő, Szilágyi Domokos és mások). A vetélkedő feladatanyaga meghatározó mértékben az ő műveikre alapoz.

A 2018. június 9-én, szombaton a társszervező múzeumban lezajló vetélkedőre háromfős csapatok jelentkezését várjuk 2018. május 20-ig, a következő elérhetőségeken: haszmannorsi@yahoo.com, biblio@kmkt.ro, 0746 103 796 (Dimény-Haszmann Orsolya), 0733 009 222 (Szonda Szabolcs).
Jelentkezéskor kérjük közölni a csapattagok, valamint az őket segítő pedagógus / kapcsolattartó személy nevét, elérhetőségét, az iskola nevét, elérhetőségét (telefonszám, e-mail-cím).

A legjobban szereplő hét csapat díja részvétel a két intézmény júliusi olvasó- és kézműves táborában.

Kalandra fel, várjuk a jelentkezéseket!

A vetélkedőre való felkészüléshez szükséges könyvészet IDE KATTINTVA érhető el.

Sajtóvisszhang:

Ingyen táborozhatsz!

Hatodik alkalommal vetélkedtek

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve