Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Találj ki!

A Találj ki! című regény nyolc remek író – Dávid Ádám, Finy Petra, Gévai Csilla, Kertész Erzsi, Majoros Nóra, Mészöly Ágnes, Miklya Anna és Nyulász Péter – közös munkája, akik egy-egy szereplőt szólaltatnak meg, rendkívül eredetien és életszerűen.

Amikor először levettem a könyvet a polcról és megláttam a szerzőit, már tudtam, hogy valami fantasztikusat találtam. Nem is csalódtam.

A lebilincselően izgalmas történet egy régi kastélyban zajlik egy unalmasnak ígérkező osztálykirándulás ideje alatt. A társaság egy része különböző kifogásokkal megússza az éjszakai túrát, és a kastélyban marad, ami időközben „szabadulószobává” alakul.

A nyolc fiatal véletlenül lett egy csapat, teljesen különböző a jellemük, másak a megnyilvánulásaik is. Az okoskodó Vilma, a vicces és menő Döme, a szívtipró Robertó, a kényes Angika, a sportos Kitti, a halkszavú Zénó, az ábrándozó Lilili, a „jópofáskodó” Pinyő mind a csapat részei. Különbözőségük ellenére megtapasztalják az összefogás, együttműködés fontosságát, továbbá azt, hogy mindannyiuknak vannak jó tulajdonságaik, mindenki jó valamiben.

Időközben felvillan a mobiltelefon nélküli állapot „kínja”, de öröme, előnye és haszna is.

Barátságok, szerelmek szövődnek a „szemünk láttára”. Kiderül, hogy nem árt, ha valaki művelt, olvasott, jártas zenében, művészetekben, technikában egyaránt. Előny, ha hozzá tud szólni olyan témákhoz, mint az időgép, kaméleon-effektus, violinkulcs... Sőt, ha még képrejtvények megfejtéséhez is ért valaki, jó távolugró, vagy netán hangszeren is játszik, az már tényleg nagyon népszerű.

Szeretettel ajánlom minden kalandvágyó, izgalmat kereső fiatalnak, a technika kedvelőinek, a sportrajongóknak, a divatkedvelőknek és az álmodozóknak egyaránt. Ebben a letehetetlenül izgalmas, kalandos, pörgős, ugyanakkor humoros regényben mindenki magára és barátaira találhat.

Nagy Timea könyvtáros ajánlója


Két, önmagában is élvezhető fejezet olvasható az alábbi linken.

http://www.kmkt.ro/files/documents/esemenyek/K%C3%B6nyvkaland/magyar/sz%C3%B6vegek/talalj_ki.pdf

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve