Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Vadadi Adrienn: Leszel a padtársam?

"Vadadi Andrienn ovis hősei idén iskolába mennek! Bizony, hogy eltelt az idő...
Lea, Peti, Maja és Dorci osztálytársak lesznek, megküzdenek az iskola keltette félelmeikkel és új barátokat szereznek. Persze vannak új gyerekek is: a mindentudó Eszti, az icipici Fülöp, Árpi, az álmodozó, Soma, a vagány."

Forrás: www.olvasovaneveles.gportal.hu

Vadadi Andrienn ovis hősei idén iskolába mennek! Bizony, hogy eltelt az idő...
Lea, Peti, Maja és Dorci osztálytársak lesznek, megküzdenek az iskola keltette félelmeikkel és új barátokat szereznek. Persze vannak új gyerekek is: a mindentudó Eszti, az icipici Fülöp, Árpi, az álmodozó, Soma, a vagány.

Ki félénken lépte át az iskola küszöbét, mint Maja, ki maga­biztosan, mint Lea, de egy biztos, mindannyiuknak rengeteg újdonságot tarto­gatnak az elkövetkező hetek! Mert bizony itt már órák vannak és órarend, ­jelentkezés váltja fel a bekiabálást, testnevelés van torna helyett, az ebédlőben sem tesznek mindent a gyerekek elé.

Szép lassan a rajzolás, ugrándozás és sok-sok érdekes játék közepette írni, olvasni, számolni is megtanulnak az újdonsült elsősök, akik hamar rájönnek: az iskolában éppen olyan jó lenni, mint az oviban! Minden alsós polcán ott a helye!

Ha szeretnéd, hogy az iskola témája felszültségmentesen kerüljön bele a gyereked gondolatkörébe, akkor mindenképpen olvasd fel a Leszel a padtársam? című könyvet mielőbb. Ha még lesz egy év ovi, akkor azért, ha pedig ti is a padban startoltok szeptembertől, akkor azért!

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve