Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Vándorszékely hazatalál. Egy ragaszkodás története

2015.10.07., szerda 18:00

Szerdán, 2015. október 7-én, 18 órától könyvtárunk Gábor Áron Termében kerül sor B. Kovács András Vándorszékely hazatalál. Egy ragaszkodás története című könyvének bemutatójára.

Az idén megjelent, népi emlékiratként meghatározott kötet a kézdivásárhelyi születésű, Bélafalván élő, Sepsiszentgyörgyön dolgozó Boldizsár Béla élettörténetét foglalja magába. A bemutatón Boldizsár Béla beszélgetőtársa a könyv szerzője.

A könyvről:

Egy közéletileg tevékeny, eléggé mégsem ismert székely ember, Boldizsár Béla életpályájának fordulataiba és dolgos mindennapjainak történetébe avatja be az olvasót, a személyes vallomás hitelének erejével. A szerző, B. Kovács András a sokakéval közös népi élettapasztalat élményszerű visszaadására törekedett benne, műfajilag munkáját a tény- és a szociográfiai irodalom ihlette, az elbeszélés sodrában kirajzolódik egyúttal az elbeszélő erkölcsi portréja és emberi példája, amelyet kitüntetéssel méltányoltak nemrég a legmagasabb állami fórumok.

A kötetből fény derül egy nagycsalád eltartásának gondjaira, a még nagyobb család, a székelység közelmúltjának nem egy, személyesen megélt megpróbáltatására is.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Sajtóvisszhang:

Derűs emlékezés

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve