Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Világszem: a magyar költészet dicsérete - dr. Reisinger János előadása

2019.02.28., csütörtök 18:00

Folytatódik dr. Reisinger János sepsiszentgyörgyi előadássorozata

Világszem címmel folytatja dr. Reisinger János művészet- és irodalomtörténész a következő hónapokban sepsiszentgyörgyi irodalmi kitekintőinek sorát, a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében.

Előadásaiban ezúttal is a magyar költészet fontos vetületeire és alkotóira nyújt versmondással, verselemzésekkel tarkított rálátást, a következő négy nagy téma mentén: A magyar költészet dicsérete (2019. február 28-án), Magyar költők a szabadságról (2019. március 28-án), Magyar költők az igazságról (2019. április 25-én), Magyar költők a szeretetről (2019. május 23-án).

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2019. február 28-án, csütörtökön, 18 órától, könyvtárunk Gábor Áron termébe, a Világszem-sorozat első előadására, amelynek címe és témája A magyar költészet dicsérete Vörösmarty, Babits, Weöres Sándor verseivel.

Az előadóról bővebben:

Dr. Reisinger János magyarországi irodalomtörténész, az irodalomtudomány kandidátusa (MTA), 35 éve tart ismeretterjesztő előadásokat a Kárpát-medence különböző településein, bemutatva a magyar költészet és képzőművészet legjelesebb darabjait vagy kellőképpen nem méltányolt alkotásait. Előadásai tíz éve szerepelnek rendszeresen a Duna TV műsorán, a www.bibliacentrum.hu honlapról több száz előadásaingyenesen letölthető.

Előadásai után szívesen válaszol a közönség kérdéseire, illetve dedikálja azok tárgyához tartozó könyveit.

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve