Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Visszapillantó - Kádár Sára Hajnalka novelláskötetének bemutatója

2015.02.18., szerda 18:00

Szerdán, 2015. február 18-án 18 órakor kerül sor könyvtárunk Gábor Áron termében Kádár Sára Hajnalka sepsiszentgyörgyi író Visszapillantó című, a marosvásárhelyi Garabontzia Kiadónál nemrég megjelent novelláskötetének bemutatójára.

A szerző beszélgetőtársa Dr. Tapodi Zsuzsa irodalomkutató, a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai Humántudományok Tanszékének egyetemi docense.

A felolvasással és beszélgetéssel kiegészülő könyvbemutatón közreműködnek a helybeli Plugor Sándor Művészeti Líceum tanárai, Könczey Kinga (fuvolán) és Krecht Emese (zongorán).

Kádár Sára Hajnalka írásai több hazai és magyarországi folyóiratban, illetve antológiában olvashatók. Könyve fülszövegében így fogalmaz a szerző ars poeticájáról, valamint kötete darabjairól, azok világáról: „Sepsiszentgyörgyön élek, írásaim színtere nagyobbrészt a felnevelő székely falu. Ismernünk kell múltunkat, hogy megérthessük a jelent. Ezért is írtam meg a valóságot, az igazat. Forrásuk az élet, az egyszerű emberek szokásai, babonái, a szülőföld szépsége, valamint a szocialista rendszer keserű, embert próbáló világa.”

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Sajtóvisszhang:

Első könyves tanárnő
Az otthon ízei, színei

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve