Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Vízen járni tilos - irodalmi családlátogatás Lackfi János költővel, íróval

2019.10.27., vasárnap 19:00

Irodalmi családlátogatáson vehet részt Lackfi János költővel, íróval a sepsiszentgyörgyi közönség 2019. október 27-én 19 órától könyvtárunk Gábor Áron termében. Az esten közreműködik: Lackfi Dorottya (ének) és Sinha Róbert (gitár)

Lackfi János költő, Lackfi Dorottya énekesnő és Sinha Róbert gitárművész közös műsorában egymást követik az élőszóval előadott versek és a gitárkísérettel elénekelt dalok (megzenésített versek), a világzene és az igényes könnyűzene határáról. Ezek néha klasszikus beütéssel, máskor bossa nova vagy keringő ritmusában, esetleg éppen rockzenei ihletésű akkordokkal, gyors tempóban kísérve szólalnak meg.
Lackfi János családtörténetei abba a hol vidám, hol szomorkás, hol fájdalmas, hol áhítatos közegbe visznek, ahol soha sincs rend, ahol mindenki vagy jön valahonnan, vagy megy valahová, ahol minden helyzetben csípőből kell lőni, mint a westernfilmekben. Versek és prózák során elevenednek meg egy hatgyerekes és immár háromunokás család köznapjai.

A meghívottakról:

Lackfi János (1971): József Attila- és Prima Primissima-díjas költő, író, műfordító. Eddig ötvenhárom könyve, harmincöt műfordításkötete jelent meg. Tizenhét évig tanított egyetemen, ugyanennyi ideig a Nagyvilág folyóirat szerkesztője volt. Legutóbbi kötete: Minden napra egy sztori (miniprózák, Helikon, 2019). Honlapja: http://www.lackfi-janos.hu/

Sinha Róbert (1973): gitárművész. A Holland Királyi Zeneakadémián szerzett klasszikus gitárművész diplomát 2006-ban. Az elsősorban kiemelkedő világzenei produkciói révén ismertté vált művész az elmúlt években a rangos magyarországi helyszínek mellett (MÜPA, Nemzeti Múzeum, Parlament, Szépművészeti Múzeum stb.) többször koncertezett az Amerikai Egyesült Államokban, Franciaországban, Spanyolországban, Hollandiában, Indiában, Belgiumban és Finnországban. Előadói oldala: https://www.facebook.com/robertsinha.guitar

Lackfi Dorottya (1997): énekes. Első saját alkotása, a Tétlen, idén áprilisban jelent meg, a dalnak mind a zenéjét, mind a szövegét ő maga szerezte.

Az előadásra a belépés díjmentes, a helyek száma korlátozott. Szíves adományaikat a rendezvény szevezési költségeinek fedezésére fordítjuk.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Sajtóvisszhang:
Lackfi-töredékek

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve