Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Volt egyszer egy Kolozsvár... Jancsó Miklós könyvbemutatója

2017.03.24., péntek 17:00

A magyarországi Jancsó Alapítvány szervezésében kerül sor 2017. március 24-én, pénteken, 17 órától, könyvtárunk Gábor Áron termében, a Volt egyszer egy Kolozsvár… című könyv bemutatójára. A szerzővel, Dr. Jancsó Miklóssal a kötet szerkesztője, Jancsó András beszélget a rendezvényen.

A 2016-ban az alapítvány gondozásában megjelent kötet „vidám-szomorú útikalauz elmúlt idők színészeiről, polgárairól, kocsmáiról és sok más érdekességről”.

A most következő vidám és nem egyszer szomorú történeteket hatvanöt, Kolozsváron leélt-megélt, néha gyönyörű, másszor fájdalmas esztendő hitelesíti. Tulajdonképpen mondhatnám magamról azt is, hogy nem csupán egy könyvet ismertető szerző-konferanszié vagyok ezúttal, hanem egy tanú, megélt korok eseményeinek rögzítője és nagybetűs, emlékező Tanúja. Olvass nevetve, nevess ott, ahol lehet nevetni, és ne sírj ott, ahol én, ritkán ugyan, de fájó lélekkel emlékezem!

... volt egyszer egy Kolozsvár, olyan, mint a mostani és mégis teljesen más. Szép volt ez a város, gyönyörű volt, én mondom: igaz emlékek lélekfájdító labirintusai között tébláboló, öreg cicerone.

Mély meghajlással nyújtom át – persze csak úgy jelképesen – a már kezedben tartott könyvecskét, melynek – tetszésed megnyerendő – izgalomtól sápadtan ajánlom minden sorát szíves figyelmedbe.”

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Sajtóvisszhang:

Kolozsvár Jancsó Miklós szemével és tollával

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve