Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Kisgyörgy Tamás könyvbemutatója: Munkamániás voltam - ELMARADT

2021.06.29., kedd 00:00

Könyvtárunk Gábor Áron-termében kerül sor 2021. június 29-én, kedden 18 órától Kisgyörgy Tamás Munkamániás voltam című, önéletrajzi jellegű emlékiratának és dokumentumkötetének bemutatójára. A rendezvényen a szerző beszélgetőtársa József Álmos helytörténész.

A kötet egyrészt a Charta Múltidéző sorozatba illeszkedik (amelyben többek között Balogh András, Balogh László, Benkő Levente, Csutak Tamás, Gocz József és Kisgyörgy Tamás hasonló témájú-jellegű könyvei jelentek meg eddig), másrészt azoknak a munkáknak a vonulatába tartozik, amelyek az elmúlt években Sepsiszentgyörgy és Háromszék közelmúltjának egy-egy szeletét, meghatározó történéseit elevenítették fel a megélt és elbeszélt történelem eszközeivel és hitelességével, személyes élmények megfogalmazásával is.

Kisgyörgy Tamás tavaly megjelent, most bemutatandó könyvében olvasóközelbe kerül a szerző gyermek- és fiatalkora, a szakmai pályájának irányt adó tanulmányok és munkatapasztalatok együttese a második világháború utáni időszakban, a kommunizmus ideje alatt, illetve nyomdászi, napilap- és könyvkiadói tevékenysége, illetve társadalmi szerepvállalása is az 1989. decemberi rendszerváltás idején és közvetlenül az után.

József Álmos írja a kötet előszavában: „Apa és fia élettörténetének magával ragadó, helyenként az idősíkok csúsztatásával megírt története ez a könyv, melyben a filmszerűen sorjázó, dokumentumértékű felvételek a kellő tájékoztató szöveggel ellátva mind az idősebb, mind a fiatalabb korosztály olvasói számára igazi helytörténeti csemegét szolgáltatnak.”

A könyv a helyszínen megvásárolható lesz.

A rendezvényen legtöbb 60 személy vehet részt, kötelező a maszkviselés és a távolságtartás. A helyek elfoglalása az érkezés sorrendjében történik.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve