Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Szívből jövő KÖNYVajándék

2021.02.01., hétfő

Február 14. a Könyvajándékozás Nemzetközi Napja, amelyhez idén a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár saját kezdeményezéssel csatlakozik. A program során gyermekkönyvek gyűjtését és átadását szervezi meg háromszéki, szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek, illetve csoportjaik számára, együttműködve a megyében szociális tevékenységet folytató szervezetekkel.

A szervezők közel 1500 háromszéki gyermeket szeretnének megajándékozni magyar és román nyelvű könyvekkel, illetve könyvgyűjteményt adományozni a különböző gyermekcsoportok számára.

Ahhoz, hogy igazi ajándék legyen az adomány, fontos, hogy a gyermekek tartalmas és szép kivitelezésű, a korosztályuknak megfelelő gyermekkönyvekhez jussanak.

Az ajándékozást megkönnyítő javaslataink:

0-3 éveseknek: leporello, kartonkönyv, mondókás könyvek;
3-6 éveseknek: rövid meséket, verseket tartalmazó képeskönyvek;
7-11 éveseknek: mesék, meseregények, kezdő olvasóknak szóló könyvek;
11-14 éveseknek: meseregények, ifjúsági regények, ismeretterjesztő könyvek;
14 év fölöttieknek: ifjúsági regények.

A 2005 után megjelent, új vagy újszerű állapotban lévő könyveket a könyvtárban és a fiókkönyvtárban kialakított gyűjtőpontnál lehet leadni.

A helyben megvásárolt könyvek a Sepsiszentgyörgyön működő könyvesboltokban található dobozokba is betehetők.

A könyv felmutatásával a megajándékozott gyermekek ingyenes könyvtári belépőt kapnak.

A program lezárásakor az adományozók között a Sepsiszentgyörgy képes története és a 100 erdővidéki recept című könyveket sorsoljuk ki. Ha az adományozó szeretne részt venni a sorsolásban, a doboz mellett elhelyezett adományozó szelvényt kell kitöltenie.

A gyűjtés 2021. február 1-től április 23-ig tart.

Partnereink: Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekjogvédelmi Igazgatóság, Szociális Támogatási Igazgatóság Sepsiszentgyörgy, ESÉLY Lelki Egészségvédő Egyesület, Diakónia Keresztyén Alapítvány, Gyöngyvirág Utcai Református Egyházközség, Gondviselés Segélyszervezet, Gyulafehérvári Caritas, Romániai Máltai Szeretetszolgálat Sepsiszentgyörgy, Kovászna Megyei Vöröskereszt, Gutenberg Könyvesbolt, LibriM Könyvudvar, Diákbolt.

További partnerek jelentkezését is várjuk!
Elérhetőségeink: 0267 312 133, biblio@kmkt.ro

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve