Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Dr. Reisinger János előadása: Petőfiről - méltóképpen

2024.02.15., csütörtök 18:00

Dr. REISINGER JÁNOS magyarországi egyetemi tanár, irodalomtörténész tart előadást a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár, Gábor Áron termében 2024. február 15-én, csütörtökön 18 órától, Petőfiről – méltóképpen címmel, a Háromszéki TÉT-estek (Tudás – Élmény – Tapasztalat) sorozatban.

Meghívottunk választ keres előadásában főképp arra, hogy miért módosult jelentős mértékben, röpke fél év alatt, Petőfi világszemlélete. A türelemről és a Bolond Istók című műveinek összehasonlításából kiderül, hogy pár hónap alatt nagy változás állt be esetében, ebben a tekintetben. Az előadó ennek a gyakorlati következményeit is megvizsgálja.

Dr. Reisinger János (Mosonmagyaróvár, 1954): irodalomtörténész, szülővárosában, a Kossuth Lajos Gimnáziumában érettségizett, majd az ELTE Bölcsészkarának magyar–francia szakán szerzett diplomát, 1978-ban. Ezt követően az MTA Irodalomtudományi Intézeténél dolgozott. Doktori értekezését Babits Mihály és Horváth János irodalomszemléletéről (1980) írta. Több mint 25 könyve, 200-nál több tanulmánya jelent meg eddig, miközben több mint tízezer előadást tartott Magyarországon és hét külföldi országban is.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Fotó: BPMK

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve