Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

"Ahány test, épp annyi lélek": Erdős Virág a Szent György Napokon

2019.04.29., hétfő 18:00

A 28. Szent György Napok irodalmi rendezvényeinek sorát Erdős Virág magyarországi költő, író "Ahány test épp annyi lélek" című közönségtalálkozója nyitja 2019. április 29-én, hétfőn 18 órakor a Szimplában. Beszélgetőtársa: László Noémi kolozsvári költő műfordító.

Erdős Virág (1968, Budapest): József Attila-díjas költő, író, drámaíró. Művészcsaládból származik, szülei bábszínészek, kiskorától megtapasztalhatta a színházi élet nyüzsgő forgatagát, ami ahhoz az elgondoláshoz vezette, hogy neki más művészi téren van közölnivalója. Az ELTE magyar–történelem szakára járt egyetemre, de csak a magyar szakot fejezte be, az írásban lelte meg azt a közeget, ahol személyiségének megfelelően kifejezheti önmagát.

Írásművészetét Parti Nagy Lajos, Garaczi László és Hazai Attila alkotásaival is rokonítják. Szókimondó írásaival, radikális világlátásával hívja fel a figyelmet a társadalom ellentmondásaira. Eddig több mint tizenöt kötete jelent meg, a legutóbbiak az Ötven plusz (2018), és a Hátrahagyott versek (2017). A Litera portálon 2012-ben az év verse volt a Na most akkor… című írása. Több versét megzenésítették, ő maga is ír dalszövegeket, többek között a 30Y együttesnek, amely szintén fellépője az idei Szent György Napoknak.

A rendezvény létrejöttét támogatja a Szépírók Társasága (Budapest).

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Sajtóvisszhang:

Leromlás virágai
A tehetség nem tanulható

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve