Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Felhívás közös olvasásra - 10. nemzetközi felolvasómaraton: Petőfi Sándor

2018.02.20., kedd 17:00

Az olvasást, a magyar irodalmat kedvelők jelentkezését várja a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár. Intézményünk a tizedik alkalommal sorra kerülő nemzetközi felolvasómaratonhoz csatlakozik ezzel, amelyet a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár szervez, ezúttal „Ami igaz, az természetes, ami természetes, az jó és szerintem szép is. Ez az én esztétikám.” mottóval, Petőfi Sándor műveire alapozva.

Február 20-án, kedden, 17 és 20 óra között, könyvtárunk olvasótermében felolvasóestet tartunk, a 195 éve született Petőfi tiszteletére, írásait megszólaltatva, abban az évben, amely ugyanakkor Az apostol megírásának és az 1848-as forradalomnak a 170. évfordulóját is jelenti.

Várjuk mindazok jelentkezését, akik szívesen osztanák meg másokkal is a Petőfi-művek hangos olvasásának élményét.
Az est kezdetén, ráhangolódásként, Szalma Hajnalka, Várkonyi Eszter, Kolcsár József, Mátray László és Pálffy Tibor sepsiszentgyörgyi színművészek olvasnak fel Petőfi-írásokat, majd az előzetesen bejelentkezett érdeklődők legtöbb 5 perces felolvasásait kísérhetik figyelemmel a jelenlévők.

Jelentkezni 2018. február 19-én 12 óráig lehet telefonon, a könyvtár titkárságán, a 0267-351-609-es számon (9 és 15 óra között), vagy e-mailen, a biblio@kmkt.ro címen. Kapcsolattartó személy: Varga Zsuzsa. Jelentkezéskor, kérjük, jelezzék nevüket és ha eldöntötték, azt is, hogy mit kívánnak felolvasni.

Ha szükséges, könyvtárunk segít az olvasnivaló kiválasztásában: a felnőtt kölcsönző részlegen, külön polcon elhelyezve találnak Petőfi-köteteket a jelentkezők, az intézmény Facebook-oldalán pedig naponta osztunk meg a költő írásaiból.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Sajtóvisszhang:

Felolvasómaraton Petőfivel

Évfordulós tisztelgés

Három óra Petőfivel

Petőfi, az örök fiatal

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve