Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Fiókkönyvtárunk

Könyvtárunk 1983. február 15-én megnyílt Fiókkönyvtára Sepsiszentgyörgyön, a Sport utca 15 szám, 21-es tömbház, A lépcsőház, 1-es lakrész címen található.

20000-es állományából szépirodalmi és ismeretterjesztő irodalmat kölcsönözhetnek a felnőtt olvasók, képeskönyvek, mese- és gyermekverskötetek, ifjúsági regények várják az ífjú olvasókat, illetve tanáraikat, szüleiket és nagyszüleiket is.

Itt is beiratkozhat és hosszabíthat az olvasó. Az állományban meglévő, de kikölcsönzött dokumentumokat kívánságra előjegyezzük, és azok visszaérkezéséről értesítjük az előjegyzést igénylőt. Egyszerre három dokumentum kölcsönözhető 14 napra.

A közelben lévő általános iskolával, napközivel és óvodával szoros kapcsolatban vagyunk. Könyvtárbemutató foglalkozásokat is szervezünk a fiókkönyvtárban.

2018 novemberétől heti rendszerességgel, Nevesincs gyermekfoglalkozást tartunk óvodásoknak, kisiskolásoknak, 2022 októberétől havonta két alkalommal, szombatonként, a fiókkönyvtár nyitvatartása alatt, pedig a 2-4 éves korosztály számára működik az Aprócskázó foglalkozás.

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve