Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Népszerű ünnepi foglalkozássorozat gyermekeknek könyvtárunkban

Harminckét csoportnyi, összesen 703 gyermek vett részt 2019. március 5. és 15. között Sepsiszentgyörgyön, a könyvtárunk által szervezett, az 1848/49-es szabadságharchoz kötődő, ünnepi, tematikus foglalkozásokon. Az óvodásokat és kisiskolásokat a gyermekrészleg könyvtárosai vezették be, mesével, játékkal, a szabadságharc világába, az 5-8. osztályos tanulóknak pedig a felnőtt kölcsönző részleg munkatársai tartottak élménydús foglalkozásokat. Azok a csoportok, amelyek a második héten látogattak a könyvtárba, a Gábor Áron teremben huszáregyenruha- és felszerelés-bemutatót láthattak, és a magyar szablyavívásból is ízelítőt kaptak.

Az általában egyórás tevékenységek alatt a kisebb korosztálynak mesét olvastak a könyvtárosok, amit csapatépítő „harcos” játék és kézművesfoglalkozás követett, utóbbin nemzeti színű papírvirágok készültek. A nagyobbak a szabadságharcról szóló, vezetett beszélgetés után kvízjátékban mérhették össze tudásukat. Ezt énektanulás, ütős hangszerekkel való zenélés követte, végül pedig az 1848. március 15-én felolvasott 12 pont mai értelmezésével zárult a tevékenység.

Tartalmas, mozgalmas, interaktív, a szabadságharc, az ünnep szellemiségét a gyermekek számára hozzáférhető módon közvetítő tevékenységsorozatot zártunk az elmúlt hét végén.
Köszönjük a gyermekeknek a kíváncsiságot és az együttjátszás örömét, pedagógusaiknak a nagyfokú érdeklődést! Köszönjük Nagy Zoltánnak, a Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület képviselőjének, a Székelyföldi Magyar Szablyavívó Iskola részéről pedig Imreh Istvánnak az izgalmas bemutatókat és az együttműködést, könyvtárosainknak pedig a plusz energiát és lelkesedést!

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve