Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Örök rajongók: Hartay Csaba a Szent György Napokon

2019.04.30., kedd 19:00

A 28. Szent György Napok irodalmi rendezvényeinek sorában kerül sor Hartay Csaba magyarországi író, költő sepsiszentgyörgyi közönségtalálkozójára 2019. április 30-án, kedden 19 órától a Szimplában. Beszélgetőtársai a rendezvényen: Bach Máté fotográfus és Szonda Szabolcs műfordító, könyvtárigazgató.

Hartay Csaba (1977, Gyula): költő, író. Több évig újságíróként dolgozott, 1996 óta közöl irodalmi folyóiratokban, eddig nyolc verskötete – legutóbb a Fényképavar (2016) –, három regénye – legutóbb a Holtág (2016) – jelent meg, valamint, 2018-ban, egy novelláskötete, az örök kamaszoknak az életbe történő berobbanását és a ’80-as évek keretbe szorított, erős szabadságvágyú társadalmi valóságát, annak meghatározó tárgyi világát mélyre ható derűvel ábrázoló Rajongók voltunk.

A szerző Szarvason él, társtulajdonosként egy szarvasmarha-telepen dolgozik, ez ihlette 2015-ben Nem boci! címmel megjelent, ötven tehenésztörténetből összefűződő regényét, amely egyszerre illeszkedik a népi írók hagyományába és újítja meg azt erőteljesen és frissen.
2009 óta vezeti népszerű, Viharsarki Kattintós elnevezésű humorblogját (https://vkatt.blog.hu/), amelynek Facebook-oldala is igen keresett.

A rendezvény létrejöttét támogatja a Szépírók Társasága (Budapest).

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Sajtóvisszhang:
Amúgy az élet
Hartay Csaba, a fiatalság örök rajongója

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve