Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Rendhagyó angolóra a könyvtárban

Sepsiszentgyörgyi magyar és román középiskolásokkal találkoztak és beszélgettek 2017. október 2-án, hétfőn délben könyvtárunkban az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövetségével partnerségben dolgozó amerikai és román katonatisztek.

Az angolul zajló kötetlen beszélgetés során – a diákok kérdéseire válaszolva – a vendégek a katonai hivatás pozitív vetületeiről és árnyoldalairól, kiküldetésekről és hadgyakorlatokról meséltek, illetve arról is, hogy mivel töltik szabadidejüket, mit olvasnak, tartanak-e a kihívásoktól, van-e honvágyuk, hogyan alkalmazkodnak a változó küldetési helyüket képező különböző országok kultúrájához.

A találkozó záró részében a tisztek ismertették röviden a Flex ösztöndíjprogramot, amelynek révén középiskolás diákok tanulhatnak egy évet az Amerikai Egyesült Államokban.

A találkozónak könyvtárunk annak az együttműködésnek a keretében biztosított helyszínt, amely 2016-ban kezdődött, amikor a nagykövetség adománya által a könyvtári állomány angol nyelvű könyvekkel gazdagodott. Ezeket olvasóink a Felnőtt kölcsönző részleg American Shelfelnevezésű polcán érhetik el.

Sajtóvisszhang

Katonák a könyvtárban
FB-bejegyzés

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve