Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Székelyföldi könyvkaraván: a kolozsvári Koinónia Kiadó estje

2013.11.21., csütörtök 18:00

Legfrissebb könyveit mutatja be, néhány szerzője jelenlétében, könyvtárunk Gábor Áron termében, 2013. november 21-én, csütörtökön 18 órától a fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő kolozsvári Koinónia Kiadó.

Az esten jelen lesznek a kiadónál megjelent új gyermekkönyvek szerzői: a sepsiszentgyörgyi Sikó-Barabási Eszter, a Kabátvigasz, gombszomor című meséskönyv szerzője; a kolozsvári zenész, zenetanár Horváth Zoltán, akinek Nyelvtörő ABC című verseskönyvét Moldován Mária illusztrálta; Cseh Katalin, akinek először jelent meg kötete a Koinóniánál, a különös érzékenységgel megírt, kiskamaszokhoz szóló munka címe: Amit nem lehet megenni.

A szerzőkkel a kiadó igazgatója, Zágoni Balázs és Rostás-Péter Emese felelős szerkesztő beszélget.

Terítékre kerül a kiadó többi újdonsága is, köztük a románul is csak tavaly napvilágot látott Lucian Boia-kötet, a román társadalom fejlődéstörténetének dilemmáit történelmi és aktuálpolitikai kitekintés keretében taglaló Miért más Románia? című nagyesszé fordítása, illetve Tanith Carey Hová tűnt a kicsi lányom? című könyve, amely a kislányok korai szexualizációját, a globalizáció okozta „ellopott gyermekkor” tünetegyüttesét vázolja fel, és konkrét tanácsokkal szolgál szülőknek és pedagógusoknak arról, hogyan háríthatják el és enyhíthetik a gyermekeket érő káros hatásokat.

A helyszínen kedvezményes áron lehet megvásárolni a kiadó új és régebbi könyveit.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Sajtóvisszhang:
Könyvek gyerekeknek, felnőtteknek
Közösen birtokolni

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve