Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Tamás Dénes: A tó - könyvbemutató

2024.02.13., kedd 17:00

TAMÁS DÉNES sepsiszentgyörgyi próza- és esszéíró A tó című kisregénye bemutatójának lesz a helyszíne 2024. február 13-án, kedden 17 órától könyvtárunk Gábor Áron terme.

A rendezvényen a szerző beszélgetőtársa LÁNG ZSOLT marosvásárhelyi író.

A marosvásárhelyi Lector Kiadónál 2023 végén megjelent könyv főszereplője egy hegyi tó. Főszereplők csak a regényekben és a filmekben vannak, a vándorló elbeszélő azonban most nem történetet akar mesélni, hanem a tájélményét szeretné szavakba ölteni. Olyasmit szeretne szavakkal művelni, amit a tájfestők tesznek az ecsetjükkel. Úgy közelíti meg szavakkal a tavat, vele a hegyet, a sziklákat, a fákat és a bokrokat, a felhőket és a levegőt, mint Cézanne.

A lehetetlent kísérelte meg, amikor a tájtapasztalat érzéki komplexitását és a velejáró agyi szikrázásokat írott művel próbálta visszaadni. A kísérlet sikerült: az olvasó előtt megjelenik egy nagyszerű „festmény”, hatalmas aktorrá lép elő a táj – más szóval a négy elem.

Tamás Dénes 1975-ben született Rétyen, a csíkszeredai Sapientia EMTE kommunikáció szakának tanára. Esszéivel, prózáival, kritikáival, verseivel rendszeresen jelen van a magyar irodalmi közléstérben. Eddig megjelent kötetei: Honfoglaló esszék, Komp-Press Kiadó, 2013; Minden Egész, Lector Kiadó, 2016; Az élő ház, Kalligram Kiadó, 2019; Rémegyszerű versek, Napkút Kiadó, 2020; Könyvjelzők, Lector Kiadó, 2020.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Sajtó visszhang

Látva láttató

Fotó: BPMK

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve