Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

A széppróza határai – Hidas Judit és Péntek Orsolya könyvbemutatója

2023.09.21., csütörtök 18:00

2023. szeptember 21-én, csütörtökön 18 órától kettős könyvbemutatóra és író-olvasó találkozóra kerül sor könyvtárunkban.

Erdélyi körútjuk alkalmából HIDAS JUDIT íróval és PÉNTEK ORSOLYA íróval, képzőművésszel MURÁNYI SÁNDOR OLIVÉR író beszélget.

Hidas Judit: író, a HVG folyóirat A nő magazinjának szerkesztője. Első prózakötete, a Hotel Havanna (2013) szerepelt a Petri-díj rövidlistáján. 2013-ban megnyerte a Litera és Libri novellapályázatát. 2014-ben ő képviselte Magyarországot az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválján. 2015-ben NKA-ösztöndíjat kapott a Seb című regénye megírásához. 2019-ben a Long Nights of Literatures nemzetközi irodalmi fesztivál magyar résztvevője Delhiben. 2022-ben elnyerte a Visegrádi Irodalmi Rezidensprogram ösztöndíját és a József Attila irodalmi ösztöndíjat. Firgun-díjat kapott a 2023-ban megjelent, Nem vagy többé az apám című regényéért.

Péntek Orsolya: Litera- és Békés Pál-díjas író, képzőművész. Magyar–történelem szakon diplomázott az ELTE-n 1999-ben. Monarchiás családtörténeti trilógiája a Kalligram kiadónál jelent meg 2014 és 2020 között. Megírta a magyar fotográfia történetét (Magyar fotó, Látóhatár kiadó, 2018). Képzőművészként a hagyományos szimbólumrendszerekkel és a városi terekkel foglalkozik, volt önálló kiállítása többek között Velence-képekből, a Tarot nagy arkánumának 22 lapjából készített absztrakt képekből, a hagyományos filozófiák elemtanjain alapuló, Elemek című sorozata pedig az idén volt látható Budapesten. Legutóbbi könyve, amelyet kétéves kutatómunka előzött meg, Vénusz jegyében – Pécs regénye címmel jelent meg 2022-ben, és a város történetét dolgozza fel.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a rendezvényen!

Sajtóvisszhang:
Írónők műhelytitkai

Fotó: BPMK

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve