Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Adventi történetek 2017 - Várakozz könyvekkel, varázsolj betűkkel!

Könyvtárunk Gyermekrészlege karácsonyváró, olvasásnépszerűsítő programot szervezett 2017. december 4. és 15. között, Adventi történetek – Várakozz könyvekkel, varázsolj betűkkel! címmel. A célközönség ezúttal a 8-12 és 13-15 éves fiatal olvasók voltak, akiknek naponta kellett egy-egy történetet elolvasniuk és egy kapcsolódó kérdésre írásban válaszolniuk. A népszerű programot december 18-án, könyvtárunk Gábor Áron termében megtartott, meglepetésekkel teli ünnepi rendezvény zárta.

A sepsiszentgyörgyi iskolák számára meghirdetett programba a diákok két módon kapcsolódhattak be: a lakónegyedi iskolákban az ott elhelyezett dobozokból vehették ki az olvasásra kínált műveket, a központi iskolák diákjai pedig a könyvtár Gyermekrészlegén elhelyezett katalógusszekrény fiókjában találták meg az adott napra szóló történetet, verset. A programba bármikor bekapcsolódhattak, akár egy-egy napra is. Azok, akik a feladott történeteknek legalább felét elolvasták, a feladványokat megoldották, és részt vettek a zárórendezvényen, sorsoláson ajándékcsomagot nyertek.

A december 18-i teltházas, jó hangulatú esten kezdésként városunk ismert személyiségei olvastak fel, illetve szereztek zenei élményt a jelenlévőknek. Meghívásunkat elfogadva Benkő Éva, a Guzsalyas Alapítvány és Játszóház alapítója, Bordás Noémi Ágota kosárlabdaedző, Kolcsár József színművész, Luppinger Attila zenész, Orbán Ferenc zenész, az Evilági együttes vezetője, Tóth-Birtan Csaba alpolgármester és Vass Hunor karateedző lépett közönség elé. Az ajándékcsomagok kisorsolása után a gyermekek az ünnepi Varázskuckó kézműves foglalkozásain készíthettek karácsonyi díszeket, apró ajándéktárgyakat.

Az Adventi történetekbe idén 350 sepsiszentgyörgyi ifjú olvasó kapcsolódott be, az olvasmányokat adventi és karácsonyi témájú, magyar és világirodalmi alkotásokból válogatták könyvtáros kollégáink.

Köszönjük mindenkinek a kitartó részvételt, bízunk abban, hogy a felkínált olvasmányok által könyvtárunk is hozzájárult az adventi meghitt várakozáshoz!

Sajtóvisszhang:

Adventi történetek a könyvtárban

A csoda bárkivel megtörténhet

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve