Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Az osztály vesztese - online találkozó Wéber Anikó íróval

2024.04.10., szerda 11:00

WÉBER ANIKÓ, a kortárs gyermek- és ifjúsági irodalom ismert szerzője tartott rendhagyó, online irodalomórát 5-8. osztályos diákoknak könyvtárunkban, 2024. április 10-én délben.

A 2016-ban megjelent, Az osztály vesztese című regény kapcsán olyan, osztályközösségeket érintő problémákról beszélgettek kötetlenül az író és a diákok, mint a barátság, az iskolai bántalmazás, a kirekesztés, a megszégyenítés. A rendezvényen a Nicolae Colan Általános Iskolából, a Váradi József Általános Iskolából és a Mikes Kelemen Elméleti Líceumból vettek részt osztályok.
Bár az online térben zajlott a találkozó, a szerző profizmusa, a gyermekek felkészültsége és lelkesedése, illetve a témák mélysége igazi, meghitt, egymásra figyelő beszélgetést és együttlétet eredményezett.

Nagyon köszönjük Wéber Anikónak, hogy elfogadta a meghívásunkat, a pedagógusoknak, hogy elhozták az osztályokat, és együtt ünnepelhettük ezzel a rendezvénnyel is könyvtárunk 50 éves jubileumát.

Hálásak vagyunk a zökkenőmentes online találkozó létrejöttében nyújtott technikai segítségért a Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér munkatársainak!

Fotó: BPMK

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve