Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Beköltözik az olvasószolgálatunk

2020.09.27., vasárnap

A várhatóan lehűlő időjárás beköszöntével, 2020. szeptember 29-től, keddtől olvasószolgálatunkat a kiskertből visszaköltöztetjük az épületbe, és a kölcsönző részlegen fogadjuk olvasóinkat. Sajnos, a járványhelyzetre vonatkozó előírások értelmében, továbbra sem tudunk szabad hozzáférést biztosítani a polcokhoz.


A változás nyomán érvényes könyvtárhasználati szabályok

Általános szabályok:

• Az olvasók fogadása a könyvtárépületben, a kölcsönző részlegen történik. Az épületbe a főbejáraton belépők számára kötelező a maszkviselés és a lázmérés. Az utóbbit elutasítókat nem szolgálhatjuk ki.

• A kölcsönző részlegen egyszerre egy olvasó tartózkodhat. A közönségszolgálatban dolgozó könyvtárosok betartják az előírt szabályokat (maszk és kesztyű viselése, távolságtartás).

• A kölcsönző részleg előterében, az épületen belül egyszerre öt személy tartózkodhat, betartva a kétméteres távolságot egymás között.

• A könyvtárépületbe a főbejáraton lépnek be az olvasók, és kötelezően a hátsó ajtón keresztül távoznak.


Szolgáltatások a vészhelyzet ideje alatt:

• dokumentumok kölcsönzése
• dokumentumok visszavétele
• digitális adatszolgáltatás.


A kiszolgálás módja:

1. Az olvasó felmutatja a könyvtárosnak a belépőt és a visszahozott dokumentumokat, majd az előkészített tárolóba helyezi utóbbiakat.

A dokumentumok (könyv, CD, DVD) tíz napra kerülnek elkülönítésre. Amikor lejár ez az időszak, újra kölcsönözhetővé válnak.

2. A könyvtárosok a könyvtár állományából kikeresik és átadják a kért dokumentumokat. Továbbra sem tudunk az olvasóknak szabad bejárást biztosítani a polcokhoz.

A korábbi kölcsönzési, előjegyzési és hosszabbítási szabályok továbbra is érvényesek.


Előjegyzés:

A kiszolgálási idő rövidítése érdekében arra biztatjuk olvasóinkat, hogy kéréseiket a könyvtárlátogatást megelőzően telefonon vagy e-mailen jelezzék, akárcsak a különböző témakörök szakirodalmára vonatkozó tájékoztatásigényüket. A könyvek kiválasztásában segítséget nyújt a könyvtár számítógépes katalógusa.

Katalógus: online.kmkt.ro
Telefon: 0267 312 133
E-mail: kolcsonzo@kmkt.ro, copii@kmkt.ro


Az Olvasóterem, sajnos, továbbra is zárva marad.

Állományából, illetve a könyvtárunkban elérhető adatbázisok dokumentumaiból, korlátozott mértékben, egyéni igénylés és egyeztetés nyomán, digitális másolatot készítünk, amelyet e-mailen küldünk el az igénylőnek.

E-mail: olvaso@kmkt.ro

Fontos!
Arra az időszakra, amíg könyvtárunk kényszerűen zárva volt, késedelmi díjat nem számoltunk fel.


Nyitvatartás:

Kedd: 9–19
Szerda-péntek: 9–17
Szombat: 9–13


FIÓKKÖNYVTÁR:

Sport utcai fiókkönyvtárunkban továbbra is érvényes a május 26-i újranyitástól alkalmazott kiszolgálási rend. Az olvasók csak az előszobában történő lázmérés után, maszkban léphetnek be. A polcokról egyelőre csak a könyvtáros vehet le könyvet.

Nyitvatartás:

Kedd, csütörtök: 12–19
Szerda, péntek: 9–15
A hónap első és harmadik szombatján: 9–13


Nagy szeretettel várjuk továbbra is olvasóinkat!

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve