Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Csodalámpa Olvasóklub az őszi vakációban

Az őszi vakáció alatt (2017. október 30. - november 3.) 16 második, harmadik és negyedik osztályos sepsiszentgyörgyi diák vett részt könyvtárunk Csodalámpa Olvasóklubja újabb kiadásának foglalkozásán. Az olvasásnépszerűsítő és szövegértést fejlesztő vakációs tevékenységek ezúttal is hétfőtől péntekig, naponta 10 és 14 óra között zajlottak, magyar nyelven.

A négyórás foglalkozások során a csoportvezetők – Hollanda Andrea és Tóth-Wagner AnikóYannets Levi Leó bácsi kalandjai az andorrai sztyeppéken című könyvéből olvastak fel történeteket. A gyerekek együtt keltek útra Leó bácsival, aki világutazó és bűvész egyszemélyben, és „szemtanúi” voltak számos kalandjának, látták, amikor csótánnyá változtatott egy dühös varázslót, hogyan menekült meg négy hajszála segítségével, és hogyan lett udvari bolond Fordítványban, ahol az emberek a kezükön járnak. A hallottakat megbeszélték, szituációs és drámapedagógiai játékokban vettek részt, de nem maradtak el a kézműves foglalkozások sem: papírszínházhoz készítettek illusztrációkat, a Magma Kortárs Művészeti Központban pedig az animáció világába nyertek betekintést.

A résztvevők, a helybeli Bertis kft. jóvoltából, minden nap finom szendvicset fogyaszthattak el tízóraira, ezért itt is köszönetet mondunk támogatónknak.

Könyvtárunk nagy hangsúlyt fektet arra, hogy megszerettesse a gyerekekkel az olvasást. A vakációs foglalkozások során a szervezők arra vállalkoznak, hogy irodalmi értékkel bíró, a résztvevők korosztályának és érdeklődési körének megfelelő olvasmányok ajánlása és játékos feldolgozása révén felmutassák a gyerekek számára az olvasásban rejlő lehetőségeket: fejlettebb önismeret, a világban való könnyebb tájékozódás, magabiztosság, jobb iskolai teljesítmény.

Köszönjük minden résztvevőnek, hogy velünk tartott, figyelmüket és vállalkozó kedvüket, vidámságukat, kollégáinknak pedig munkájukat, amelynek révén a program újabb sikeres felvonása létrejöhetett!

Sajtóvisszhang:

https://www.hirmondo.ro/cseperedo/csodalampa-olvasoklub-3/

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve