Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Farkas Árpád-emlékest

2024.04.11., csütörtök 17:00

A Bod Péter Megyei Könyvtár 50. születésnapja alkalmából szervezett rendezvények sorában, 2024. április 11-én, csütörtökön, a Magyar Költészet Napján, Farkas Árpád életét és művét idézzük fel az intézmény Olvasóteremben, 17 és 20 óra között.

FARKAS ÁRPÁD, Kossuth-díjas költő, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, a Háromszék volt főszerkesztője 1944. április 3-án született a Hargita megyei Siménfalván, 2021. február 7-én hunyt el Sepsiszentgyörgyön. Kisgyermekéveit jobbára a közeli Székelyszentmiklóson, a nagyszülői házban töltötte. Általános iskoláit már Székelyudvarhelyen járja. 1957 és 1961 között a székelyudvarhelyi volt katolikus gimnázium diákja lesz. 1961 és 1966 között Kolozsváron él, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem magyar szakos hallgatója. 1963-tól tagja a kolozsvári Gaál Gábor Körnek, írásai jelennek meg az Ifjúmunkásban, az Utunkban, Korunkban. 1967-ben szerepel a Vitorla-ének című, fiatalokat bemutató antológiában. 1968-tól Sepsiszentgyörgyön él, a közigazgatási átszervezés után induló Megyei Tükör alapító munkatársa. 1990-ben az Igaz Szó utódlapjának, a Látó című folyóiratnak lesz szerkesztője. 1993-tól 2010-ig, nyugdíjba vonulásáig a Megyei Tükör jogutódjának, a Háromszék napilapnak volt a főszerkesztője.

Közönségként, hallgatóságként bármikor be lehet kapcsolódni hosszabb-rövidebb ideig. A bejelentkezett felolvasók egy, legtöbb öt percben elmondható Farkas Árpád-szöveget ismertetnek a jelenlevőkkel.

A felolvasáson velünk tartanak a költő lányai: Farkas Kinga, a Cimbora folyóirat főszerkesztője és Farkas Réka újságíró, illetve vendégünk lesz Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Kőmíves Noémi háromszéki magyarszakos tanfelügyelő, Farcádi Botond, a Háromszék napilap főszerkesztője, Máthé Kincső rádiós műsorvezető, valamint az érdeklődő közönség.

Fotó: BPMK

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve