Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Fóris-Ferenczi Rita: Bezzeg

"Tehát a dackorszak szönyen unalmas volt, mert senki nem vette komolyan. Most a kisöcsém ugyanezt csinálja, de ő is hamarosan meg fogja unni.
De a kamaszkor, az bezzeg! A nővérem azt mondja, hogy mindenki hülye. Erre se anyu, se apu nem szól semmit. De ha én mondom, hogy a nővérem hülye, rám szólnak, hogy ne beszéljek csúnyán."

Forrás: www.kreativkiado.ro

Fóris-Ferenczi Rita újabb mesekönyve a nagycsalád könyve, mely a 2017-ben megjelent Mondhatok-e valamit? című gyerekkönyvéhez hasonlóan megszólíthatja az óvodást, a kisiskolást, de a felnőttet is. Míg a De Anyu! című családi kisregényében az anya szemszögéből láthatjuk az öttagú családot, a Mondhatok-e valamit? a gyermek, a kisiskolás fiú nézőpontját, az elmondás, meghallgatás igényében a megértés vágyát tükrözi.
A Bezzeg! főszereplője ezúttal egy kislány, akinek két nagytestvére (egy bátyja és egy nővére), valamint egy nála kisebb testvére van. E kisleány szemszögéből látjuk a nagycsalád hétköznapjait és ünnepnapjait, életképeket, a mindennapok apró történéseit, a családi együttlét szépségeit és bosszúságait. A humoros, kedves kis történetek felhívják a figyelmet az egymásra való odafigyelés fontosságára. Észrevétlenül vonják be az olvasót az élet nagy kérdésein való töprengésbe, olyan témákat érintve, melyeket minden gyermeknek jó volna a szüleivel megbeszélni, különböző életkorba jutva újragondolni: Hol a helyem a világban? Kikhez tartozom? Milyen vágyaim vannak? Milyen vagyok? Milyen szeretnék lenni? Mi tesz boldoggá engem? Mi tesz boldoggá téged?

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve