Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Kollár-Klemencz László: A műanyag kerti székek élete

Forrás: kulturpara.blog.hu

A kötetben olyan novellák, elbeszélések, pillanatképek és abszurd történetek kaptak helyet, melyek mind emberi történeteket mesélnek el. Rögtön az első történet alapján megértettem mit is keres a címben a kerti szék. Számunkra természetes és észre sem vesszük, de mindennapjaink része. Ott vannak, amikor szórakozunk, amikor pihenünk vagy épp amikor nem érjük fel a legfelső polcot.

A szerző 1966-ban született Budapesten. 1991-ben a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán szerzett diplomát tájrendező, majd 2012-ben a Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karán hippológus lovastanár szakon. Lovastanár, énekes, dalszerző, szövegíró, forgatókönyvíró és rendező. A Kistehén zenekar énekese és több már kortárs zenei produkció vendégszereplője. Egy vidéki elmélkedő, aki emellett aktív részese a fővárosi underground életének.

Novelláiban mindenféle emberrel találkozunk. Van, aki a kalandokat keresi, de olyan is, aki csupán biztonságra vágyik. Megismerünk hétköznapi pillanatokat, amikor az ember találkozik a természettel és olyanokat is, amik elárulják mi természetes az emberben. A legtöbb történetben van valami ismerős, legyen szó akár a vidéki élet megszokott pillanatáról vagy épp egy abszurd, nem mindennapi momentumról. És természetesen fel-fel bukkannak a műanyag kerti székek.

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve