Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Könyvtár és közössége - beszélgetés múltról és jelenről

2024.04.10., szerda 17:00

2024. április 10-én, szerdán 17 órától öt évtizedet átfogó beszélgetésre került sor könyvtárunk Gábor Áron-termében Kiss Jenő nyugalmazott könyvtárigazgató és Szonda Szabolcs jelenlegi intézményvezető között.

Ennek során megelevenedtek a megyei könyvtárként működés 1974-es kezdetei, azt követő emlékek és történések – a közönségben ülők részéről is megfogalmazva –, szó esett a könyvtár jelenlegi szerepéről, illetve reményteli gondolatok hangzottak el az olvasás és a könyvtár jövőjével kapcsolatban. A rendezvényen jelen voltak korábbi, nyugdíjas vagy máshol dolgozó, valamint jelenlegi kollégák, illetve a legtöbbet kölcsönző felnőtt olvasóink, akiknek emléklapot adtunk át arról, hogy örökös tagjai lettek a könyvtárnak.

Az esemény családias hangulatú állófogadással zárult. Köszönjük a Bertis kft.-nek és a Bod Péter Könyvtártártámogató Egyesületnek a támogatást az est megszervezésében és lebonyolításában, és külön köszönjük a rendezvény zenei pillanatait, amelyekkel Könczey Kinga és Imreh Claudia ajándékozta meg a jelenlévőket.

Fotó: Klárik Loránd

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve