Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Könyvtárhasználat járványhelyzetben

A vészhelyzet idejére, a vonatkozó előírások minél kezelhetőbb betartásával, „kertkönyvtárrá" válik intézményünk keddtől, 2020. május 26-tól, részben újraindítva olvasószolgálatát. Az erre az időszakra érvényes könyvtárhasználati szabályzatot foglaltuk itt össze.

Általános szabályok:

• Az olvasók fogadása a könyvtárépület sarkánál lévő, csigalépcsős kiskertre nyíló ablaknál történik, megfelelően kialakított környezetben. Az épületbe nem kell belépni, így nem szükséges az érkezők számára a maszkviselés és a lázmérés.
• A kiskertben egyszerre több olvasó tartózkodhat, betartva a kétméteres távolságot egymás között.
• A közönségszolgálatban dolgozó könyvtárosok betartják az előírt szabályokat (maszk, arcvédő és kesztyű viselése, távolságtartás).

Szolgáltatások a vészhelyzet ideje alatt:

dokumentumok kölcsönzése
dokumentumok visszavétele
digitális adatszolgáltatás

A kiszolgálás módja:

1. Az olvasó felmutatja a könyvtárosnak a belépőt és a visszahozott dokumentumokat, majd az előkészített tárolóba helyezi ezeket.

A papír borítójú könyvek három napra, a műanyag borítású dokumentumok (CD, DVD) hét napra kerülnek elkülönítésre. Amikor lejár ez az időszak, újra kölcsönözhetővé válnak.


2. A könyvtárosok a könyvtár állományából kikeresik és átadják a kért dokumentumokat. Egyelőre nem tudunk az olvasóknak szabad bejárást biztosítani a polcokhoz.

A korábbi kölcsönzési, előjegyzési és hosszabbítási szabályok továbbra is érvényesek.

Előjegyzés:

• A kiszolgálási idő rövidítése érdekében arra biztatjuk olvasóinkat, hogy kéréseiket a könyvtárlátogatást megelőzően telefonon vagy e-mail-ben jelezzék, akárcsak a különböző témakörök szakirodalmára vonatkozó tájékoztatásigényüket. A könyvek kiválasztásában segítséget nyújt a könyvtár számítógépes katalógusa.

Katalógus: online.kmkt.ro
Telefon: 0267 312 133
E-mail: kolcsonzo@kmkt.ro, copii@kmkt.ro

Az Olvasóterem ebben az időszakban zárva marad.
Állományából, illetve a könyvtárunkban elérhető adatbázisok dokumentumaiból, korlátozott mértékben, egyéni igénylés és egyeztetés nyomán, digitális másolatot készítünk, amelyet e-mail-ben küldünk el az igénylőnek.

E-mail: olvaso@kmkt.ro

Fontos!

Arra az időszakra, amíg könyvtárunk kényszerűen zárva volt, késedelmi díjat nem számoltunk fel.

Nyitvatartás:

Kedd: 9–19
Szerda-péntek: 9–17
Szombat: 9–13Fiókkönyvtár:

Sport utcai fiókkönyvtárunk korábbi programjára visszaállva nyit május 26-tól. Az olvasók csak az előszobában történő lázmérés után, maszkban léphetnek be. A polcokról egyelőre csak a könyvtáros vehet le könyvet.

Nagy szeretettel várjuk ismét olvasóinkat!

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve