Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Marta Guśniowska: Ha ​lúd, legyen kövér!

Forrás: moly.hu

Egy ​meglepő és eredeti történetet olvashattok, melynek főszereplője egy kissé suta, de igen melegszívű és elszánt Lúd. Kislányos bája, önmagával szembeni távolságtartása, öniróniája és mások iránti nyitottsága csodálatra méltó. Ám sajnos rendelkezik még valamivel, ami megkeseríti az életét – ez egy hatalmas, tollas, gömbölyű és fekete… depresszió.

A történet a barátság örökkévaló értékéről és erejéről, valamint az élet értelmének kereséséről szól. A hősnővel együtt bejárjuk az erdőt, megismerjük a világ legfőbb igazságait, felkutatjuk a helyes utat, amely segít rátalálni a boldogságra.
Laboda Kornél az Év Gyerekkönyv Írója 2022 a könyvről:
Marta Gusniowska ellenállhatatlanul mulatságos meséje merész és sikeres kísérlet. Merész, mert olyan fajsúlyos témákat jár körül, mint a depresszió vagy az élet értelme.
Sikeres, mert ezek a súlyok egy pillanatra sem nehezítik el, sőt, épp ellenkezőleg: lehetővé teszik, hogy meglepő magasságokig szárnyaljon anélkül, hogy súlytalanná válna. És mindeközben nem átallja halálra röhögtetni olvasóját az abszurdabbnál abszurdabb helyzetek, szerethetően őrült karakterek és sziporkázó párbeszédek kavalkádjával.

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve