Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Mesekerék-Vándorkönyvtár Szitabodzán

Csütörtökön, 2023. március 9-én a bodzafordulói és szitabodzai könyvtárakat látogattuk meg. Elbeszélgettünk a helyi kollégákkal az intézményeik helyzetéről, a lehetőségekről és a problémákról. Adományként vittünk a két könyvtárnak több mint száz, zömmel gyermekeknek és fiataloknak szóló könyvet, háziolvasmányokat.

Szitabodzán a nyár óta teljesen megújult a közkönyvtár, és nem csupán megszépült, hanem megtelt olvasókkal, látogatókkal. Megcsodáltuk a könyvtári foglalkozásokon készült munkákat, és ajándékba is kaptunk belőle.

Látogatásunkkor, amely a Mesekerék-Vándorkönyvtár olvasásnépszerűsítő programunkba illeszkedett, a helybeli Nicolae Russu Általános Iskolából azok a diákok vettek részt egy könyvtári foglalkozáson, akik beneveztek a Bod Péter Megyei Könyvtár által meghirdetett Aventurile lecturii (Könyvkaland) vetélkedő idei kiadására.

Köszönjük a diákoknak és vezető tanárnőjüknek, Otilia Buzeának a részvételt, a szitabodzai könyvtáros kolléganőnek, Lazăr Maria-Magdalenának a remek közreműködést és a házigazdai szerepet!

Hollanda Andrea, Szilágyi-Nagy Imola, Csüdör Katalin

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve