Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Orbán Orsolya: Cófli receptes böngészője

Forrás: pagony.hu

Egy szuper különleges mesekönyvről fogunk most mesélni nektek, amit csak a megfelelő szó híján nevezünk mesekönyvnek, hiszen ennél sokkal több: egy mesébe ágyazott böngészős szakácskönyv.
Ismerkedjetek meg vele ti is, mindent elmesélünk róla!

Orbán Orsit biztosan sokan ismeritek már, több Pagony-mesét is az ő különlegesen kedves hangulatú illusztrációi díszítenek. A Cófli receptes böngészője az első teljesen saját könyve, aminek alapjai meglehetősen sokáig pihentek a fiókjában.

Na de milyen is egy böngészős szakácskönyv? Ami egyben egy mese is? Igazából pontosan olyan, amilyennek elképzeltük, csak még jobb!

Egy korábbi interjúban mesélt is róla Orsi, hogy a tárgykeresős játék egy igazi családi program volt náluk. Így jött az ötlet, hogy rajzoljon egy böngészőt, amiben elrejtette a muffin hozzávalóit, az oldal aljára leírta a receptet, majd betette a fiókba.
Két év és egy világjárvány kellett ahhoz, hogy végül elővegye és megossza a Facebook-oldalán, ezzel is segítve az otthon ragadt családokat. Az ötlet hatalmas sikert aratott, és innen már a legszerényebb szerző számára sincs visszaút: Cófli receptes böngészője megszületett.

Hogyan használd?

A könyvnek van egy cuki kerettörténete, zoknimanókkal és fincsifával és egy nagyon-nagyon rosszcsont sárkánykölyökkel, Rumlival, aki romhalmazzá változtatta a királyi főszakács, Cófli konyháját, amíg ő a szabadságát töltötte.

Itt lép a képbe az olvasó. A ti dolgotok, hogy segítsetek Cóflinak megtalálni a rendetlenségben a királyi lakoma menüjének hozzávalóit. Sok-sok hatalmas, szuper részletes böngésző-oldalt találtok a könyvben, amik jelen sorok írójának figyelmét is hosszú órákra lekötötték.

Ha belenéznétek a könyvbe, ide kattintva tehetitek meg!

A feladatotok, hogy az oldalon felsorolt tárgyakat egytől egyig megtaláljátok, és ha ez sikerült, indulhat a sütés-főzés!
Rumli akcióban!A közös főzőcske nagyszerű családi program lehet, de zavartalanul levezényelni nem egyszerű feladat, ha kisgyerek is van a közelben. A szakácskönyv böngészős része pontosan ebben lehet hatalmas segítségedre: ha a kis mesterszakácsok elfáradnak, nyugodtan elnézegethetik az oldalakat, kikereshetik a hozzávalókat, amíg te összeállítod a finomságokat.

Ami még a felnőttek szempontjából fontos lehet, hogy mindegyik recept elkészítése igen egyszerű, és olyan hozzávalókat tartalmaz, amik miatt nem kell a fél várost bejárni, hanem nagy valószínűséggel megtalálhatóak a kamrában.

Ez a mesekönyv-böngésző-szakácskönyv nem csak azért egyedülálló, mert ilyen még tényleg sose volt, hanem mert nagyon szuper műfajokat egyesít, olyanokat, amik önmagukban is megállják a helyüket. A böngészésben a család legifjabb tagjai is részt vehetnek, de a felnőtteknek is tartogat majd kihívást, a receptek finomak és nem kell semmilyen különleges főzőtudomány az elkészítésükhöz, a mese pedig bűbájos - kicsit reménykedünk is benne, hogy találkozhatunk még a szereplőivel.

Vessétek bele magatokat a kalandozásba!

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve