Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Ötvenéves a Bod Péter Megyei Könyvtár

2024. február 15-én, csütörtökön van a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár megalakulásának 50. évfordulója. Érdekes egybeesésként a jelzett dátumon tartják az olvasás napját is Romániában, 2022 óta.
Az idei évben több programot tervez szervezni az intézmény az évforduló tiszteletére, ezek sora ezen a héten indul, az alábbiakkal.

Mosolynapló a könyvtárról
Oszd meg velünk gondolataidat, érzéseidet, élményeidet, emlékeidet a könyvtárról!
Örömmel fogadjuk olvasóink, partnereink, volt és jelenlegi kollégáink, közreműködőink bejegyzéseit, amelyeket az olvasószolgálati részlegeken csütörtöktől kihelyezett füzetekbe írhatnak/írhattok a fő székhelyen és a Fiókkönyvtárban.

Könyvturi
„Minden könyv találja meg a maga olvasóját.” (S. R. Ranganathan) Az elmúlt években beérkezett könyvadományokból válogatott kínálatból február 15-től jelképes, általad meghatározott összegért választhatsz olvasnivalót az egész család számára. Adományoddal a Bod Péter Könyvtártámogató Egyesület, általa pedig a könyvtár tevékenységét segíted.
Gyere be a felnőtt kölcsönző részlegre, és fedezd fel az elvihető köteteket!

Olvassunk együtt!
Villámcsődületre (flash mob) hívjuk kedves olvasóinkat és mindenkit, aki szeret olvasni: kicsiket és nagyokat, gyerekeket, szülőket és nagyszülőket!
Találkozzunk február 15-én 12:30 és 13:00 óra között a sepsiszentgyörgyi Főtéren, és fordítsunk néhány percet magunkra, olvassunk együtt. Aki csatlakozni szeretne, hozza magával kedvenc könyvét, vagy amit épp olvas. Ha esik, ha havaz, az olvasás marad: rossz idő esetén is ott leszünk, kérjük azokat, akik velünk tartanak, hozzák magukkal az esernyőjüket is ez esetben.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt ezen az évfordulós héten is!

Sajtóvisszhang:

A Bod Péter Megyei Könyvtárat mutatjuk be a Kultúrcseppben

Ötven éve vált megyeivé a sepsiszentgyörgyi könyvtár

Fél évszázad az olvasók szolgálatában

Az olvasás világnapja (a 22. perctől)

Gondolatok a könyvtárról

50 éves a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár

Ünnep

Fotó: BPMK

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve